HomeNieuwsWedstrijdverslag Reflex Dames 1

Wedstrijdverslag Reflex Dames 1

-

Reflex weet weer wat winnen is

reflexNa een aantal teleurstellende nederlagen hebben de dames van Reflex afgelopen zaterdag weer gewonnen. De dames klopten in eigen huis de nummer drie op de ranglijst, Veracles uit Groningen. Na een imponerend begin haperde de volleybalmachine waardoor de gasten langszij konden komen. In de beslissende vijfde set was de scherpte weer terug en werd de winst in deze ontmoeting veilig gesteld (3-2).

Het team van trainer/coach Hans Verstappen begon de wedstrijd ijzersterk. De gasten werden meteen serverend onder druk gezet. Veracles kreeg de pass maar niet onder controle. Al snel keek de ploeg tegen een pijnlijke achterstand aan (5-0), een verschil dat in de loop van eerste set alleen maar groter werd. Reflex was de Noorderlingen duidelijk de baas en scoorde punt na punt.

De eerste set werd zo met 25-16 door de Kamper volleybalsters gewonnen en ook in de tweede set lieten de dames van Reflex goed spel zien. Aanvallend kwam de ploeg goed uit de verf en ook de pass en de verdediging hadden de dames goed onder controle. Veracles kon hiertegen wederom niet op boxen, zodat ook de tweede set een prooi was voor Reflex (25-17).

Met een 2-0 voorsprong in sets leek er geen vuiltje aan de lucht maar in de derde set begonnen de Reflexdames ineens onnodige fouten te produceren. Ze lieten de bezoekende ploeg in haar spel komen en daar maakte Veracles dankbaar gebruik van. De derde set ging met afgetekende cijfers naar de Groningsen (15-25) en ook op de vierde (22-25) set legden de bezoeksters beslag.

Bij een setstand van 2-2 moest een afsluitende vijfde set de beslissing brengen. Reflex was erop gebrand eindelijk de zo broodnodige overwinning binnen te slepen en zette alles op alles. Die inzet leidde gelijk tot een voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven (15-12). Zo wist Reflex, na een aantal teleurstellende weken, eindelijk weer wat winnen is.

Volgende week zaterdag spelen de dames om 19.00 uur uit tegen de vorig jaar gepromoveerde Bevers uit Groningen. Deze ploeg staat op een verdienstelijke vijfde plek in de Eerste Divisie. Reflex klom door de winst een plaatsje op de ranglijst en staat nu tiende.