vrijdag, april 19, 2024

HomeNieuwsWedstrijdverslag SV Zalk 1 – Kampen 1

Wedstrijdverslag SV Zalk 1 – Kampen 1

-

Op voorhand wist Kampen dat Zalk uit op papier een van de lastigste wedstrijden van het seizoen is. Zalk heeft een goede ploeg en een ambitieuze staf en wordt toch wel in staat geacht om bovenin mee te draaien. De wedstrijd van vorige week tegen Hattem heeft ons echter een belangrijke les geleerd: “Niet uitgaan van wat er op papier zou moeten gebeuren maar gewoon uitgaan van eigen kracht”. Durven te voetballen en met strijdlust op het veld staan levert vaak goede resultaten op. Dat laatste werd afgelopen zaterdag na een moeizame start perfect uitgevoerd en dat leverde na 90 minuten voetbal een voor ons spectaculaire stand op: 1-4.

zalk-kampen

Eerlijkheidshalve dient gezegd te worden dat het eerste half uur nog niets wees op de ruime overwinning die Kampen uiteindelijk zou halen. Hoewel we probeerden om druk op de bal te houden kwam Zalk er voetballend vanaf de 1e minuut telkens goed uit. Met name de strijd op het middenveld werd veelvuldig in het voordeel van de Zalkers beslecht en dat leverde een aantal keer behoorlijk gevaar op. In eerste instantie miste Sander Vinke een kans door voorlangs te schieten waarna ook Simon van Halm en Gerben Hamer het vizier niet scherp genoeg hadden staan. In de volgende duels zal Kampen het eerste half uur beter voor de dag moeten komen en scherper moeten beginnen. De tegenstander wist het echter niet uit te buiten en zoals zo vaak in het voetbal kwamen de missers de thuisploeg uiteindelijk duur te staan.

Na ongeveer een half uur spelen begon Kampen beter in de wedstrijd te komen. Een aantal goede aanvallen leidden nog niet echt tot een grote kans maar deden het zelfvertrouwen wel groeien. Toen vervolgens Aart Schreuder geblesseerd uit viel was de balans bij Zalk even zoek en daar profiteerde Kampen meteen van. In de 37e minuut kreeg Kampen een corner. De bal werd door Mohammed Abdallah ingekopt maar gekeerd. Zalk kreeg de bal vervolgens niet weg en na een klutssituatie wist Revelino Sabono uiteindelijk het laatste zetje te geven voor de 0-1 voorsprong. Op dat moment was het tegen de verhouding in maar nadat we vorige week juist te weinig kregen tegen Hattem voelde het des te beter.

Na de 0-1 begon Kampen meer druk te zetten en werd er een aantal keer met prima combinatievoetbal van achteruit gevaar gesticht voor het doel van Zalk. Zo’n 5 minuten na de openingstreffer werd de voorsprong verdubbeld. Zwak verdedigen van Zalker zijde gaf Osman Temirci ruim de tijd om de bal langs de keeper in de hoek te schuiven: 0-2. Met die royale tussenstand leek men de rust te gaan halen maar het laatste woord in de 1e helft was toch aan Zalk. Na een knappe steekbal vanaf links werd Koen Buikema (tevens assistent trainer) vrij voor keeper Bas van der Vegt gezet en hij faalde niet. De goal viel voor Kampen op een uiterst zuur moment maar desondanks was de ruststand voor ons uitstekend.

Voor Kampen was het zaak om de voorsprong vast te houden maar daarbij niet te snel helemaal achteruit te gaan lopen. De verwachting was dat Zalk in de 2e helft vol door zou drukken om zo snel mogelijk de gelijkmaker te forceren. Het nadeel van iets willen forceren is vaak dat je vergeet om de makkelijke oplossingen te zoeken en dat is precies wat er bij Zalk veelvuldig mis ging de 2e helft. De verdedigende linie van Kampen presteerde uitstekend en hield relatief gemakkelijk stand tegen het spel van de geel-zwarten. Als Zalk er dan een keer doorheen leek te komen was keeper Bas van der Vegt er snel bij om het gevaar te elimineren.

Kampen liet het initiatief logischerwijs het eerste deel van het tweede bedrijf hoofdzakelijk bij de tegenstander, probeerde het tempo er wat uit te halen en toe te slaan met snelle tegenaanvallen. Het kwam richting het einde van het duel steeds meer op strijd en wilskracht aan en uiteindelijk wisten de Kampenaren daarin het voortouw te nemen. Zalk leek moegestreden en Kampen nam het initiatief halverwege de 2e helft over. Goed doorzetten van Kevin Veger aan de zijkant bracht de bal uiteindelijk bij Bryan Fröger. Deze zag Max van Moll richting eerste paal lopen en gaf de bal uitstekend voor. Van Moll wist zich te ontdoen van zijn directe tegenstander en kopte prachtig binnen in de korte hoek. De goal kwam als een grote bevrijding want toen groeide het besef dat een mooie overwinning heel goed mogelijk was.

Na de 1-3 wist Zalk geen vuist meer te maken en was van een slotoffensief geen sprake meer. Sterker nog, het was VV Kampen dat alle schroom van zich af zette en op jacht ging naar een nog grotere overwinning. Een groot aantal kansen in de laatste 10 minuten leverde uiteindelijk nog slechts één treffer op, maar het was er wel een van grote klasse. Invaller Sander Dresens kreeg de bal aangespeeld rond de 16, kapte zijn man uit en schoot de bal over de keeper binnenkant paal raak. Het was een passend slot van een voor Kampen prachtig duel. Met de overwinning staat men gelijk in punten met Zalk en houdt men de aansluiting met de nieuwe koploper Reaal Dronten. Daarnaast is er veel zelfvertrouwen getankt voor de komende duels, waarvan de thuiswedstrijd tegen Swift ’64 op 11 oktober de eerstvolgende is.