Week van de begraafplaats 28 mei tot en met 5 juni

Van 28 mei tot en met 5 juni vindt de Week van de Begraafplaats plaats. Tijdens deze week staat de begraafplaats in Nederland een week lang in de schijnwerpers. De gemeente Kampen doet hier ook aan mee.

Tijdens de week van de begraafplaats organiseert de gemeente Kampen diverse activiteiten, zoals een lezing, een herinneringavond en een rondleiding op begraafplaats De Zandberg. Bezoekers krijgen informatie over wat begraven is en hoe dit in zijn werk gaat. Daarnaast krijgen ze informatie over de ligging van de graven en over mogelijkheden voor volwassen graven, kindergraven, urnengraven, urnennissen en strooivelden.

Dinsdag 31 mei, lezing over verborgen verdriet

Rouw is vaak aan de buitenkant van een mens niet zichtbaar. Wat is normaal als mensen rouwen en wat is dat niet? Brenda Siebrand van Siebrand Uitvaartbegeleiding vertelt hierover.

Aanvang: 19.00 uur. Locatie: begraafplaats Bovenbroek in Kampen.

Donderdag 2 juni, herinneringavond

Tijdens deze avond is er de mogelijkheid om een dierbare te herinneren door een kaarsje te branden of door een roos in een vaas te zetten ter nagedachtenis aan een dierbare.

Aanvang: 20.00 uur. Locatie: begraafplaats De Zandberg IJsselmuiden.

Zaterdag 4 juni, rondleiding begraafplaats De Zandberg IJsselmuiden

Tijdens deze rondleiding wordt informatie gegeven over de mogelijkheden die de begraafplaats biedt. Daarnaast wordt er een historische route gelopen. Tijdens de rondleiding wordt ook stilgestaan bij nieuwe ontwikkelingen en producten rondom uitvaart, asbestemming en rouw.

Aanvang: 14.00 tot 15.00 uur en van 15.00 tot 16.00 uur. Locatie: De Zandberg IJsselmuiden.