Week van de opvoeding 6 tot 12 oktober 2014 “Ik tel tot tien”.

week vd opvoedingVoor de vierde keer wordt in Nederland de week van de Opvoeding georganiseerd. Het Centrum voor Jeugd en Gezin Kampen neemt hier weer aan deel door in de gemeente Kampen diverse activiteiten te organiseren voor ouders van kinderen in verschillende leeftijden. In samenwerking met een groep  ouders, scholen en Mindfit is het programma tot stand gekomen. De week ziet er als volgt uit:

Datum:  woensdag 8  oktober 2014
Workshop 4: “Ik tel tot tien” tijdens de koffieochtend in de bibliotheek
Tijd: 10.00-11.30
Locatie: in de bibliotheek in Kampen
Voor: ouders kan kinderen van 0-4 jaar
Door: CJG Kampen

Hoe houd je het gezellig in huis met je peuter?
De babyfase is voorbij, je kind is hard gegroeid en nu breekt er een boeiende tijd aan: De peutertijd. Je peuter zet de eerste stapjes, leert praten, verlegt grenzen en gaat op ontdekkingstocht, de wijde wereld in. Peuters willen dingen zelf doen en uitproberen. Daar leren ze van. Soms voel je je als ouder politie agent. Hoe kun je positief blijven reageren op wat je kind doet?

Datum:   donderdag 9 oktober 2014
Thema-avond rond opvoeden met drie interessante workshops
Tijd: 19.30
Locatie: MFC Korteweg 4 (voorheen ‘t Ukien)
Voor: ouders van kinderen van 4 tot 12 jaar
Door: CJG Kampen
Workshop  1: Positief Opvoeden
Kinderen die positief worden opgevoed hebben een grote kans om zich te ontwikkelen tot zelfstandige volwassenen met veel zelfvertrouwen. Als je op een positieve manier met elkaar omgaat, heb je over het algemeen ook meer plezier met elkaar! Maar hoe doe je dat?

Workshop 2 :Straffen en Belonen
Straffen is soms onvermijdelijk als je je kind verkeerd gedrag wilt afleren. Als ouder wil je dit natuurlijk zo weinig mogelijk hoeven doen. Hoe krijg je dat voor elkaar? Hoe richt je je op wat wel goed gaat? En als je dan toch straf moet geven, hoe doe je dat op een goede manier?

Workshop 3: Seksuele Weerbaarheid
Hoe kan ik mijn basisschoolkind weerbaar maken op sexueel gebied?
Wat hoort nu nog bij een normale seksuele ontwikkeling en wanneer wordt iets grensoverschrijdend gedrag? En wat kan ik als ouder doen?

Datum:  donderdag 9 oktober 2014
5. Puberbrein: Themavond voor ouders van pubers (12 plus)
Tijd: 19.30- 21.30
Locatie: VIA Kampen,  Flevoweg 68
Voor: ouders van pubers (12 plus)
Door: CJG Kampen samen met Mindfit (Roos Neleman en Christa Haak)

Waarom verslapen pubers zich zo vaak? Waarom gedragen ze zich het ene moment heel volwassen en een volgend moment helemaal onmogelijk?
In deze workshop wordt uitgelegd hoe pubers zich ontwikkelen en wat er de laatste jaren allemaal is ontdekt over de hersenen van pubers.

Alle activiteiten in deze week zijn gratis.
Aanmelding is gewenst via het CJG: info@cjgkampen.nl of  038-3370030 dit onder vermelding van het workshop nummer en aantal personen.
Voor meer informatie over de week van de opvoeding: www.cjgkampen.nl of www.weekvandeopvoeding.nl

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*