De laatste thuis zege van KHC dateerde van 18 november, toen zette KHC WHC met 3-1 knap aan de kant. Dus waren de verwachtingen hoog gespannen om weer eens de punten thuis te pakken. Op de Venen is het voor iedere tegenstander immers moeilijk voetballen want KHC gaat de strijd aan.

In de wedstrijd tegen Nunspeet viel dit tegen met name in de 1e speelhelft was het ver beneden de maat. Aftastend voetbal van beide kanten en dit kwam het kijk spel niet ten goede. Kansen waren dan ook zeer spaarzaam en beide doelverdedigers hadden het gemakkelijk. Halverwege kwam Nunspeet op een verdiende voorspong. Vanuit een hoekschop werd de bal niet goed uitverdedigd en belande voor de voet van een Nunspeet speler die de 0-1 scoorde. Even daarvoor was al een doelpunt van Nunspeet afgekeurd wegens hands.

Na de rust een beter KHC, dat direct via Durk van der Leest een mooie kans kreeg. Daarna zakte KHC weer weg en Nunspeet nam wederom het initiatief, en moest keeper Justin Bruins enkele malen reddend optreden. Halverwege de 2e helft werd Mitchell Hooisma ingebracht voor de niet fitte Joel Visscher. Hooisma bracht met een uitstekende voorzet de bal voor het doel en Kevin Isidora ronde even zo fraai af. Nunspeet zette nog wel even aan, maar kon in de stand geen verandering meer brengen. Met het eindsignaal van de prima leidende scheidsrechter Rob Olde Klieverink kon KHC nog het meest tevreden zijn.

Resumerend: Een matige pot voetbal van beide kanten, met een iets sterker spelend Nunspeet. KHC miste enkele belangrijke spelers en andere dragende spelers speelden beneden de maat. Volgende week de belangrijke stadsderby tegen GoAhead Kampen dat hekkensluiter FC Zutphen een flink pak slaag gaf. We gaan er vanuit dan we dan niemand hoeven te motiveren, want iedereen zal alles willen geven voor een goed resultaat. De wedstrijd op Sportpark Midden Wetering begint om 18.00 uur en staat onder leiding van scheidsrechter Nick Wenneker uit Vorden.