donderdag, september 19, 2024

HomeNieuwsWeer medailles in België voor Kanovereniging Skonenvaarder

Weer medailles in België voor Kanovereniging Skonenvaarder

-

Afgelopen weekeind heeft kanovereniging Skonenvaarder het Open Vlaams Kampioenschap bezocht. Dit drukbezochte evenement in België kent een sterk deelnemersveld uit vele nationaliteiten. Van de 22 verenigingen hebben de kajakkers uit Kampen met een kleine groep van 6 deelnemers een overall 12e plaats weten te bemachtigen.

De zaterdag stond in het teken van de 100m sprint voor de aspiranten. Zowel Aukje Timmerman als Jasper Kappert wisten niet de finales te bereiken.

Tijdens de finales (6 banen) van de 200m junioren wist Sil Hellendoorn met zijn Duitse maatje Hanno Wortmann het zilver te pakken. Best knap voor 2 meer op marathon gespecialiseerde vaarders.

Het 2e zilver kwam kort daarna door een sterk varende Albart Flier bij de senioren. Ook Sil ging in zijn K1 als een raket er vandoor en ging voor goud totdat hij tijdens zijn race geblesseerd raakte en de laatste meters als 4e over de finish kwam uitdrijven. Zijn blessure was zodanig dat hij de rest van het weekeind vanaf de kant de races moest bekijken. Onno Hellendoorn en Eindhovenaar Jordy Buijs behaalde een 5e plaats bij de finale K2 senioren.

Tijdens de lange baan (2000m/5000m) wordt er veelal kanaal breedte gestart met soms meer dan 20 deelnemers. Een 8e plaats voor Aukje en 16e voor Jasper. Veteraan Chris Hellendoorn 7e en bij de senioren: Onno 13e en Albart helaas 21e vanwege letterlijk omgaan in het wedstrijd gedruis.

De zondag stond in het teken van de 500m en 1000m. Tijdens de finales op de 500m grijpt Jasper net naast het podium met de K2 en K4. Aukje moet het in de K2 doen met een 6e plaats. Op de 1000m komen zowel Chris (K1 Veteranen II) en bij de senioren Albart met zijn bondsmaatje Yuri Aarnoudsen in de K2 ook als 4e over de streep, gevolgd door Onno en Jordy in een erg sterk deelnemersveld. De laatste plak komt in handen van Albart, door als 3e te finishen in de K1 1000m achter olympiër Arthur Peeters en Jules van Geel. Met recht een topprestatie!