zaterdag, april 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsWeer "problemen" Schokkerstraat !

Weer “problemen” Schokkerstraat !

-

 

burenKampenonline werd benaderd door bewoners van de Schokkerstraat om duidelijk te maken dat er nog steeds grote problemen zijn, en de instanties er (tot nu toe) niets of niet genoeg mee doen!

Juist in 2012 was het rustig en was er geen noemenswaardig probleem in de Schokkerstraat. Nou zijn problemen in de Schokkerstraat niets nieuws, want diverse media hebben daar de afgelopen jaren al over bericht. 2010 en 2011 waren wat dat betreft piekjaren… Ook nu weer zijn ruzies, vernielingen, geluidsoverlast, lichamelijk geweld, openbare schennis-pleging, alcohol en drugsgebruik, en scheldkanonnades aan de orde van de dag…

Volgens een bewoner die reeds enkele jaren in de Schokkerstraat woont (en verder anoniem wenst te blijven) gaat er geen dag voorbij zonder problemen in de straat, en reageert de politie slecht op situaties zoals ze zich voordoen of ontwikkelen. Als voorbeeld noemt “de bewoner” een situatie waar hij (na een zoveelste “burenruzie”) aangifte kwam doen aan het politiebureau vanwege lichamelijk geweld, en hij (zonder dat hij apart gehoord werd in een andere ruimte) weggestuurd werd , omdat hij “uit de Schokkerstraat kwam”! Men wou zich er waarschijnlijk verder niet druk over maken.

De bewoner: “Als de politie een keer reageert op klachten uit de Schokkerstraat, dan slaan ze de verkeerde in de boeien! Iemand die uit protest zijn stereo iets te hard zette werd opgepakt vanwege “openbare dronkenschap” Terwijl hij in zijn eigen huis zat, en bevond zich de eigenlijke agressieve druktemaker aan de andere kant van de straat. ”

Op de vraag of er contact was of is geweest met de Wijkagent, Wijkwethouder Tabak, of de wijkbeheerder van Delta wonen Dhr. Schut kwam ook al geen geruststellend antwoord: We hebben goed contact met de wijkagent! Die kan en wil wel, maar heeft volgens de bewoner ook meer zaken onder zijn hoede, en gezien het feit dat er ook bij de politie bezuinigd moet worden verwacht men uit die hoek ook weinig hulp. Ook de wijkbeheerder Dhr. Schut heeft zich weinig of helemaal niet laten zien! Een voorbeeld: Toen de wijkagent reageerde op een melding van geluidsoverlast en constateerde dat het de vloer was, en dit een klusje was voor deltaWonen kopte hij het balletje door naar Delta wonen die vervolgens wijkbeheerder Schut opdracht gaf een oplossing te zoeken voor het geluidsoverlast-probleem (wat veroorzaakt werd door een slecht geïsoleerde vloer). Echter hebben de bewuste bewoners tot op heden niets vernomen van “Wijkbeheerder” Schut.

Als grootste oorzaak van de problemen in de Schokkerstraat noemt men een jonge vrouw wiens levensstijl niets aan de verbeelding overlaat. Drank en drugsmisbruik, en lichamelijk geweld zijn haar niet vreemd. Ook haar buurman (van Poolse afkomst) Heeft al menig bewoner bedreigt en zelfs aangevallen. Zo werd een bewoner door hem tegen de straat gewerkt die juist wou voorkomen dat de zaak zou escaleren. (De man hield er zichtbare verwondingen aan over).

Ook de politie heeft diverse malen beloofd een groot onderzoek te starten naar de oorzaak van de problemen in de Schokkerstraat, maar is volgens de bewoner deze belofte nog nooit nagekomen.

Ook is er geruime tijd geleden contact geweest met Burgemeester Koelewijn die op zijn beurt contact zou hebben met de korpsleiding van de politie om zich te laten voorlichten  , en hoopt men dat De burgemeester zijn licht kan laten schijnen op deze kwestie. Ook heeft onze bewoner zelf een mail gestuurd naar De assistent. Korpsleider van de politie  Dhr. Tadema, echter dit alles was  tot op heden zonder resultaat.

Volgens sommigen is de balans  in de straat helemaal weg, en heeft men totaal geen respect meer voor elkaar. Een oplossing zou volgens onze “bewoner” zijn om alle betrokken tegelijkertijd te horen en gezamenlijk te zoeken naar een oplossing onder het toezicht van bijvoorbeeld de wijkagent en wijkbeheerder. deltaWonen geeft te kennen dat “Als” dit verzoek bij hen binnen zou komen zij hier graag aan mee werken!  Mocht dit niet lukken dan zijn sommige bewoners (volgens eigen zeggen) bereid de stap naar het openbaar ministerie te maken om te zien of ze daar wel aangehoord worden om zodoende de rust weer in de straat te krijgen..

Zelfs de directie van deltaWonen ( Mevr. Veldman ) is gevraagd om hulp… “we gaan er aan werken” was de reactie, maar dat was al 3 tot 4 weken geleden.. Volgens de bewoners doet ze wel “echt” haar best om de zaak rond te krijgen.

De afdeling P.R. van deltaWonen laat in de tussentijd aan Kampenonline weten op de hoogte zijn van de problemen in de Schokkerstraat, en weet te melden dat er een aantal individuele meldingen zijn ontvangen. Op de vraag of deltaWonen actie kan en wil ondernemen tegen de eerder genoemde vrouw en haar Poolse buurman doet men geen uitspraken omdat dit volgens deltaWonen privacy gevoelige informatie is… “Daarover doen wij nooit  mededelingen aan derden, Als er verder vragen bij ons binnenkomen pakken wij dit natuurlijk op, ook wij vinden een prettige leefomgeving belangrijk.” aldus deltaWonen

Afgelopen vrijdag is er weer een gesprek geweest tussen bewoners van de Schokkerstraat en Burgemeester Koelewijn. Volgens de bewoners is dit gesprek goed verlopen, en gaat de burgemeester verder in gesprek met de korpsleiding van de politie en deltaWonen. Tijdens het gesprek hebben de bewoners duidelijk kunnen aangegeven wat de problemen zijn, en hoe ze die ervaren. Zo zou men graag zien dat er evenwichtig word opgetreden door de politie, en dat overlastbezorgers stevig worden aangesproken.  Ook maakt men zich druk om het rijgedrag van sommige automobilisten in de Schokkerstraat, en het feit dat niet alle aangiftes door de politie worden opgenomen. …

 

“Word vervolgd….”

 

Gerelateerde berichten

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

0FansLike
0FollowersFollow
0FollowersFollow
21,600SubscribersSubscribe

Net binnen