Weggooien kan altijd nog: Repair Café

repair_cafe_kleinIn de Kringloopwinkel in IJsselmuiden vindt op 25 april weer een Repair Café plaats van 10-15 uur. Kleding, electronica zoals dvd-spelers, lampen, huishoudelijke apparatuur, maar ook speelgoed en fietsen kunnen allemaal een tweede leven krijgen. Weggooien kan altijd nog. 

‘Tijdens het vorige Repair Café maakten onze reparateurs een strijkijzer van zestig jaar oud,’ vertelt de organisatie. ‘Dat was de tweede reparatie, 25 jaar geleden moest er een nieuw snoer op. De eigenaresse, die het strijkijzer op haar trouwdag had gekregen, was erg blij: het strijkijzer kon weer jaren mee. Dat zijn mooie dingen.’

Voor een vrijwillige bijdrage wordt alles, waar mogelijk, gerepareerd. Het Repair Café wordt goed bezocht. ‘We zijn daarom op zoek naar extra handen. Bent u handig met de naaimachine, hout, ijzer of electronica? Wij zoeken mensen die het leuk vinden om hun vakmanschap in te zetten in een gezellige sfeer en voor een goed doel.’

Het Repair Café vindt eens in de twee maanden plaats en heeft als duurzaam oogmerk om spullen, die anders weggegooid zouden worden, samen met de eigenaar te repareren. Er ontstaan de mooiste gesprekken aan tafel.

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met: repaircafekampen@gmail.com of 038-3326216 (Kringloopwinkel). De Kringloopwinkel zit aan de Trekvaart 33 in IJsselmuiden (achter het station).

 

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*