Welzijnsmeditatie bij Papegaaij & Tegelaar fysiotherapie in Kampen.

Woman meditating

Per 1 september geeft meditatie therapeut Theresia Rook, welzijnsmeditatie in Kampen bij Papegaaij & Tegelaar fysiotherapie in Kampen.

Al duizenden jaren wordt meditatie beoefend om de spanning in het lichaam tot rust te laten komen. Ook het denken en de ademhaling krijgen de gelegenheid tot rust te komen waardoor er een gevoel van welbevinden ontstaat.

Sinds 2007 begeleidt Theresia mensen die chronische pijnklachten hebben met meditatie. Doordat mensen anders te leren omgaan met hun pijn, blijkt welzijnsmeditatie zeer effectief te werken. Welzijnsmeditatie is geschikt voor iedereen die met lichamelijke of emotionele pijn te maken heeft.
Door meditatieve oefeningen en een andere manier van verwerken van pijn-impulsen is het mogelijk om aan pijn niet langer een negatieve emotie toe te kennen.

Zelfs chronische pijnen die anders moeilijk lijken te verminderen kan door training de beleving en impact van pijn positief beïnvloed worden.  Hierdoor kan de cliënt gaandeweg de pijn leren te accepteren. Met acceptatie van pijn wordt bedoeld: de pijn opmerken maar er niet negatief op reageren. Meditatie kan ook verlichting geven bij emotionele pijnen. Emotionele pijnen worden vaak veroorzaakt door stress of trauma.

De beoefening van meditatie is niet gebonden aan een specifieke geloofsovertuiging of culturele achtergrond. Tegenwoordig wordt meditatie dan ook aangeboden als een serieuze mogelijkheid om mentale en fysieke pijn te verlichten.

De meditatie oefeningen worden zittend gedaan. Tijdens de oefening luistert u naar de gesproken meditatie en hoort u op de achtergrond zachte rustgevende muziek.
De oefeningen zullen per groep variëren van korte basis oefeningen tot langere oefeningen voor de gevorderde deelnemers. Iedere groep bestaat uit maximaal 6 personen. De oefensessies duren 1,5 uur per keer.

Op maandagavond 1 september en donderdagochtend 4 september is er gelegenheid voor het bijwonen van een gratis proefles.

Opgave of meer informatie kunt u krijgen bij:

Theresia Rook
Telefoon: 038-3332846
E-mail: info@welzijnsmeditatie.nl

Meer informatie ? Neem een kijkje op de website

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*