Wereldrecordpoging 10.000 baby’s verschonen in een wasbare luier

Dat wasbare luiers duurzaam zijn, dat is geen nieuws meer. Dat wasbaar luieren hip, hot en happening is wel! ‘Wasbare luiers worden steeds meer een mode item, printjes die matchen met de kleding is helemaal in op het moment‘, zegt Anja van der Vegt, eigenaresse van Babybum.nl en een van de initiatiefneemsters van de wereldrecordpoging.

Op zaterdag 24 april is het zover, dan gaan we in Nederland met zoveel mogelijk ouders tegelijkertijd, Coronaproof en dus online, onze kinderen in een hippe wasbare luier verschonen. Meer dan 25 landen doen mee aan de wereldrecordpoging. Het oude record staat op 8.251, daar gaan we dit jaar zeker over heen!

Real Nappy Week Challenge 2021
Babybum.nl en BambooBaby, beide webwinkels gespecialiseerd in wasbare luiers, hebben de handen ineengeslagen bij de organisatie van de wereldrecordpoging en de Real Nappy Week Challenge.

De wereldrecordpoging is onderdeel van de Real Nappy Week (19-25 april). Naast de wereldrecordpoging worden er dagelijks lezingen en workshops georganiseerd, en kunnen ouders meedoen met de Challenge op Facebook. Ouders voeren verschillende ludieke opdrachten uit rondom de wasbare luier, hiermee sparen ze hun eigen korting bij elkaar. ‘Want naast informeren en inspireren is de webshopkorting waar het om draait in deze week‘, zegt Annika Huizinga, eigenaresse van Babybum.nl. ‘We willen de korting alleen niet zomaar weggeven, daarom hebben we de Challenge bedacht. Het gaat echt super gaaf worden!‘ Meld je aan voor de Challenge op www.facebook.com/groups/dutchrealnappyweek

Wasbare luiers zijn het nieuwe normaal
Caroline Beelen, eigenaresse BambooBaby: ‘Wij willen wasbare luiers de norm maken, en laten zien dat het tijdperk van de wegwerpluier voorbij is. Gezien het enthousiasme van de gebruikers en de groeiende vraag die we signaleren is dat slechts een kwestie van tijd. Want wasbare luiers zijn écht duurzaam. Niet alleen zijn ze goedkoper, vrij van chemicaliën en besparen ze een ton aan afval per kindje, de luiers zijn gemaakt met alleen maar gecertificeerde materialen. Een win-win-win situatie dus voor je portemonnee, je kindje en het milieu.‘

Over Babybum.nl
Het bedrijf Babybum.nl is sinds 2010 actief in de wereld van de wasbare luiers. Anja van der Vegt en Annika Huizinga zijn met recht luierspecialisten met een groen hart. Sinds 1 januari 2021 hebben ze hun krachten gebundeld in hun webshop Babybum.nl en de bijbehorende Luierotheek, waarmee ze wasbare luiers binnen ieders bereik brengen. Zo willen ze een einde maken aan de grote afvalberg van wegwerpluiers. Hun jarenlange kennis en ervaring delen ze graag om wasbare luiers de norm te maken.

Over BambooBaby, QuQu en Caroline Beelen
QuQu is het eigen merk luiers van het bedrijf BambooBaby. Caroline Beelen is ruim 4 jaar geleden gestart met het bedrijf BambooBaby. Hiermee ligt de focus op het bieden van een duurzaam en circulair alternatief voor wegwerpluiers en -maandverband. Het harde werk van Caroline krijgt steeds meer tractie; naast dat het bedrijf steeds harder groeit, staat Caroline in (duurzame) ondernemerslijsten zoals de VIVA400, de Duurzame Jonge 100 (DJ100), is uitgeroepen tot Duurzaam Ondernemer Gemeente Medemblik én is op de derde plek geraakt bij de Noord-Holland Noord Business Awards. Deze week zijn er verschillende acties om de duurzame luiers meer aandacht te schenken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*