woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsWerkgroep Zwartendijk lanceert webblogkrant KamperCourant.nl

Werkgroep Zwartendijk lanceert webblogkrant KamperCourant.nl

-

werkgroep Zwartendijk

KamperCourant.nl – themanummer van de Werkgroep Zwartendijk voor de gemeenteraadsverkiezingen 2014

De Werkgroep Zwartendijk heeft webblogkrant KamperCourant.nl gelanceerd.

De gemeenteraadsverkiezingen 2014 in Kampen zijn belangrijk, omdat de nieuwe gemeenteraad begin 2016 het besluit zal nemen over het “definitieve” go-no go moment voor de start van de woningbouw in het Reevegebied. De werkgroep wil met de webblogkrant kiezers van Kampen informeren over de ontwikkelingen en de gang van zaken in en om het Reevegebied. De werkgroep wil op die wijze het belang onderstrepen dat de kiezer met zijn keuze heeft op samenstelling en de besluitkracht van de nieuwe raad.

Al zeven jaar verzet de Werkgroep Zwartendijk zich tegen woningbouw over de Zwartendijk, waar de CU-CDA-VVD-PvdA-coalitie in Kampen het “dorp Reeve” wil bouwen. De Werkgroep Zwartendijk is van mening dat de bevolkingsgroei en de bevolkingsprognoses geen enkele aanleiding vormen om van het eeuwenoude cultuurlandschap over de Zwartendijk een woonwijk met 1300 luxe waterwoningen te maken.
De burgers van Kampen kunnen met hun stem in 2014 al duidelijk maken dat zij uiteindelijk niet opgescheept willen zitten met de kale 150 m brede en 5.20 m hoge dijk die is gepland in het nu nog fraaie landschap tussen Zwartendijk en Drontermeer.
Kampenaren wandelen en fietsen daar liever, in een landschap met vogels, koeien en schapen.
Geïnteresseerde burgers van Kampen kunnen op de weblogkrant KamperCourant.nl in de aanloop tot de gemeenteraadsverkiezingen artikelen lezen over het project IJsseldelta Zuid en tevens kennismaken met de visie daarop van Stichting Werkgroep Zwartendijk.

werkgroep Zwartendijk-2

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen