zaterdag, juli 20, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsDe Veilingweg werkzaamheden en omleiding op een rij

De Veilingweg werkzaamheden en omleiding op een rij

-

 

De gemeente Kampen is in twee stappen de Veilingweg in IJsselmuiden veiliger aan het maken. De eerste stap is gezet in de 2e helft van 2012, waarbij de fietsoversteek veiliger is gemaakt en het uitzicht op de weg is verbeterd. Inmiddels is de aannemer gestart met de tweede stap, namelijk het kruispunt veiliger maken

Bij de werkzaamheden die eind vorig jaar gedaan zijn, werden ook twee verkeersdrempels voor het kruispunt met de Oosterholtseweg aangelegd. Dit gebeurde omdat de aanpak van het kruispunt nog even op zich liet wachten en de gemeente direct maatregelen op het kruispunt wilde treffen.
Bij de werkzaamheden in de tweede fase is een net aangelegde verkeersdrempel weer verwijderd, omdat deze niet direct op de juiste plek te leggen was. In het nieuwe ontwerp schuift de rijbaan iets op en moet ook deze drempel opschuiven.
veilingweg

Aanleg bruggen

Met de aanpak van het kruispunt worden gelijk twee bruggen aangelegd om zo de Trekvaart weer bevaarbaar te maken. Hiermee wil provincie Overijssel de kanoroute tussen Kampen en Zwolle weer in ere herstellen en heeft hiervoor subsidie beschikbaar gesteld. Doordat deze bruggen gebouwd moeten worden is het onmogelijk voor het verkeer om via de Oosterholtseweg of de Veilingweg te rijden.

Omleidingsroutes – Verkeer van en naar Zeegraven en Oosterholt Noord

Voor automobilisten van en naar Zeegraven en Oosterholt Noord is dezelfde omleidingsroute ingesteld, zoals die eind vorig jaar gold. Dat betekent dat de automobilisten via de Koekoeksweg of Grafhorst naar het centrum van IJsselmuiden rijden. Fietsers kunnen gebruik blijven maken van het inmiddels veiliger gemaakte Faunapad tussen Oosterholt Noord en het centrum van IJsselmuiden.

Verkeer Oosterholtseweg van en naar Sonnenbergweg

Anders ligt dat voor het verkeer op de Oosterholtseweg van en naar de Sonnenbergweg. Het autoverkeer kan, komend vanuit de richting Sonnenbergweg, linksaf de Veilingweg op en zo de weg vervolgen naar de Oosterlandenweg of de Zwolseweg. Voor fietsers geldt hetzelfde, zodat zij via de Oosterlandenweg naar het centrum van IJsselmuiden kunnen fietsen.

Kortere route voor schoolgaande kinderen

Om de route voor de schoolgaande kinderen kort te houden, is in goed overleg met de familie Bottenberg aan de Veilingweg, geregeld, dat schoolgaande kinderen tijdens de schooltijden over hun erf mogen fietsen. Via de achterzijde van het erf komen de kinderen weer op de Oosterholtseweg uit. Buiten schooltijden gaan de hekken dicht en moeten fietsers weer via de Oosterlandenweg fietsen. Dat betekent dat de overlast voor de schoolgaande kinderen met hun eventueel meefietsende ouders beperkt blijft.
De bewoners van de Oosterholtseweg en de Sonnenbergweg zijn per brief van de maatregelen op de hoogte gesteld.
Op 1 oktober gaat de kruising weer open, maar door vertraging bij de heiwerkzaamheden voor de palen van de brug in de Oosterholtseweg, kan er nog wel overlast ontstaan.

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen