Wethouder Spaan reikt bloemetje uit aan mantelzorger

Dag van de Mantelzorg

Op 10 november vindt de Dag van de Mantelzorg plaats. Op deze dag worden ook in Kampen de mantelzorgers in het zonnetje gezet. In dit kader reikt wethouder Spaan op maandag 7 november symbolisch het eerste bloemetje uit aan de heer en mevrouw Riezebos. Beide zijn intensief mantelzorger en hoewel dit met veel liefde gedaan wordt, is de zorg áltijd aanwezig.

De term Mantelzorg verwijst naar de zorg die de verzorgde als een mantel beschermt en omringt. Maar een mantelzorger kan zelf ook wel een passende mantel gebruiken. Een luisterend oor, een helpende hand in de buurt, mensen die precies begrijpen wat je meemaakt. Omdat mantelzorgers nog wel eens onzichtbaar zijn, is het goed om eens per jaar aandacht voor hen te vragen.

Bij mantelzorg gaat de zorg vaak gepaard met extra uitgaven voor vervoer en/of medicijnen. De gemeente Kampen hoopt met de waardering hier een klein beetje aan tegemoet te komen. De mantelzorgwaardering bestaat dit jaar uit een bos bloemen en een financiële waardering van € 100,-. Daarnaast biedt Steunpunt Mantelzorg, van Stichting Welzijn in Kampen, tijdens de Dag van de Mantelzorg een gevarieerd programma van activiteiten waar mantelzorgers aan deel kunnen nemen.

Financiële waardering nog tot 30 november aan te vragen
Mantelzorgers die vorig jaar een waardering hebben aangevraagd, zijn door het Steunpunt Mantelzorg per brief of per mail geïnformeerd over het feit dat zij weer een waardering aan kunnen vragen. Om voor de financiële waardering én het bloemetje in aanmerking te komen, moest de aanvraag voor 1 november 2016 ingediend zijn bij het Steunpunt Mantelzorg. Wanneer de aanvraag tussen 1 en 30 november 2016 wordt ingediend, komt de mantelzorger alleen in aanmerking voor de financiële waardering. Ook mantelzorgers die buiten de gemeente Kampen wonen, maar zorgen voor een inwoner uit de gemeente Kampen, mogen gebruik maken van de mantelzorgwaardering van de gemeente Kampen.


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673