Wettelijke betaaltermijn door gemeente Kampen op juiste wijze gehanteerd

Kampen

Uit een nader onderzoek door het VNO/NCW blijkt dat de gemeente Kampen in 98,8% van de onderzochte gevallen de facturen op tijd heeft betaald. Door het Rijk wordt samen met het VNO/NCW gemonitord op de nakoming van de wettelijke betaaltermijn van dertig dagen door de gemeenten.

De uitkomsten van het onderzoek waren in eerste instantie niet positief voor de gemeente, namelijk de gemeente Kampen zou gemiddeld 12 dagen te laat betalen. Dat is 40% overschrijding van de wettelijke betaaltermijn. Omdat de gemeente zelf over een geautomatiseerd betaalsysteem beschikt waar juist die dertig dagen als termijn wordt gehanteerd, werd de gemeente Kampen hierdoor zeer verrast.

Nu blijkt uit nader onderzoek van en controle door de onderzoekers dat de in eerste instantie gepresenteerde onderzoeksresultaten niet correct zijn.

Wethouder Martin Ekker: “De onderzoekers hebben een nader onderzoek uitgevoerd. Nu blijkt dat de gemeente wel degelijk de facturen op tijd heeft betaald. Van alle onderzochte gevallen, is in 98,9 % binnen de wettelijke termijn van dertig dagen betaald. Met dit resultaat ben ik erg tevreden.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*