Wie verdient de Vrijwilligersprijs 2015?

Al 22 jaren wordt de Vrijwilligersprijs in Kampen uitgereikt. Het gemeentebestuur wil daarmee het grote belang van vrijwilligerswerk onderstrepen en waarderen.

De prijs dient om nieuwe initiatieven, passend bij deze tijd, te belonen. Daarnaast wil de gemeente een persoon of organisatie in het zonnetje zetten, die zonder enig financieel belang activiteiten ontwikkelt ten gunste van de Kamper samenleving. In de persoon/groep van de prijswinnaar(s) moeten meerdere vrijwilligers zich kunnen herkennen en daardoor wellicht erkenning voelen voor hun eigen vrijwilligerswerk. De uitreiking van de prijs vindt plaats in het voorjaar van 2016. Meer informatie kunt u binnenkort lezen op onze nieuwe website.

wijdWilt u iemand aanmelden voor de vrijwilligersprijs? Dit kan tot 1 maart 2016 door contact op te nemen met de vrijwilligerscentrale via vck@welzijnkampen.nl of T (038) 3325550

 

Criteria en aandachtspunten 2015

– De kandidaten werken en wonen in de gemeente Kampen.
– Het vrijwilligerswerk moet ook in 2015 worden uitgevoerd.
– De kandidaten werken bij voorkeur in georganiseerd verband.
– Heeft het werk een voorbeeldfunctie of maatschappelijke betekenis?
– Is het werk nieuw, vernieuwend, creativiteif, vindingrijk of origineel?
– Is het een burgerinitiatief of een wijkactiviteit?

Prijs en uitreiking
De prijs bestaat uit een wisseltrofee, ontworpen door Evert van Rongen, en een geldprijs van € 500, door de gemeente Kampen beschikbaar gesteld. De wisseltrofee blijft een jaar in bezit, waarna de prijswinnaars als herinnering een foto van de trofee ontvangen, gemaakt door Dick Vos. De uitreiking vindt plaats in het voorjaar van 2016, exacte plaats en datum worden nog bekend gemaakt.