Wijkagent Jean Louis Becker haalt landelijke media met poll op Twitter

Wijkagent Jean Louis Becker heeft met zijn poll op Twitter de landelijke media gehaald. Hij zette vorige week een poll op Twitter waarin hij vroeg wat hij moest doen als fietsers door een voetgangersgebied gaan: gelijk bekeuren of waarschuwen?

RTL-nieuws meldt op haar website dat zijn Poll gevolgen krijgt in het dagelijks leven in Kampen. Becker gaat meer boetes uitdelen aan fietsers in het voetgangersgebied omdat een meerderheid van de twitteraars dat wil.

De poll kreeg 71 stemmen. 63 procent was voor direct bekeuren. “Nou, de burger heeft gesproken”, zei Becker over de uitkomst. Volgend jaar gaat hij daarom strenger optreden als hij deze overtreding ziet.

In De Telegraaf zegt Becker dat het de eerste keer was dat hij mensen op deze manier om advies vroeg. “Het is een prachtig instrument om bewoners beter te betrekken bij politiezaken.”

De landelijke politie is blij met de actie van de wijkagent, zegt een woordvoerder in de krant: “Dit is echt een nieuwe manier om als wijkagent het publiek te peilen, dus dat is alleen maar toe te juichen.”

(Bron RTL-nieuws en Twitter)

Geerstraat

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*