woensdag, mei 29, 2024

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR

HomeNieuwsWijkvereniging Binnenstad Schenkt bomen aan natuurspeelplaats.

Wijkvereniging Binnenstad Schenkt bomen aan natuurspeelplaats.

-

Wijkvereniging Binnenstad schenkt de nieuwe Natuurspeelplaats aan de Korteweg (nabij kinderboerderij Cantecleer) een aantal ‘oude’ boomsoorten waarmee de speelplaats een nog groener karakter krijgt.

Jonkheer van TetsHet gaat om boomsoorten als de Goudreinet, de ‘Witte Spaanse’, een bessenboom met de kleurrijke naam ‘Jonkheer van Tets’, een Brusselse peer en een Kersenpruimenboom (een oud streekras uit Oost-Nederland).

De Wijkvereniging hoopt dat in de toekomst vergelijkbare bomensoorten op verschillende plaatsen in de binnenstad geplaatst kunnen worden om zo de binnenstad van Kampen nog groener te maken.

Afgelopen voorjaar werd al een eerste stap in de richting van een groene binnenstad gezet met het planten van vele honderden stokrozen die inmiddels veel geveltuintjes sieren.

De Wijkvereniging Binnenstad koos voor de oudere boomsoorten omdat deze vaak beter bestand zijn tegen infecties, waardoor er niet meer met chemische middelen gespoten hoeft te worden. Dubbelop groen dus.

De bomen worden woensdagmiddag 20 november om 16.00 uur overhandigd aan kinderboerderijbeheerder Hanjo IJkhout, in aanwezigheid van onder andere Hilde Palland (CDA) en Nienke Jansen (GroenLinks). Kinderen zijn van harte welkom om hierbij aanwezig te

Gerelateerde berichten

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

[td_block_social_counter custom_title="Stay Connected" block_template_id="td_block_template_4" header_color="#ea2e2e" f_header_font_family="522" f_header_font_transform="uppercase" f_header_font_style="italic" f_header_font_size="eyJsYW5kc2NhcGUiOiIxNSIsInBvcnRyYWl0IjoiMTQifQ==" facebook="tagDiv" twitter="tagdivofficial" youtube="tagdiv" instagram="tagdiv" style="style10 td-social-boxed td-social-colored" tdc_css="eyJwaG9uZSI6eyJtYXJnaW4tYm90dG9tIjoiMzIiLCJkaXNwbGF5IjoiIn0sInBob25lX21heF93aWR0aCI6NzY3fQ=="]

Net binnen