Wil jij boodschappen doen zonder plastic? Ga mee met de Zero Waste Tour in Kampen!

Foto van auteur

Door Rudi Last

Kampen – In de moderne tijd lijkt het bijna onmogelijk om een lege afvalbak te hebben. Toch laat burgerbeweging Zero Waste Nederland zien dat het kan! In het kader van de Week Zonder Afval organiseren ze op 27 mei aanstaande Zero Waste Tours op meer dan 30 locaties in heel Nederland, waaronder in Kampen. Tijdens deze wandeltour laat een lokale gids, Nelleke van de Zandschulp, zien hoe je verpakkingsvrij je boodschappen kunt doen bij bijzondere lokale ondernemers.

Initiatiefnemer van de Zero Waste Tour in Kampen, Nelleke van de Zandschulp, vindt het belangrijk om plasticvrij boodschappen te doen. “We kunnen niet langer onze ogen sluiten voor de impact van plastic vervuiling op onze planeet en onze gezondheid. Door minder plastic afval thuis te maken, dragen we allemaal ons steentje bij aan een betere wereld”, aldus Van de Zandschulp. “Vorig jaar was het animo zo groot dat we twee tours hebben georganiseerd! Mensen zijn enthousiast en ervaren een duwtje in de rug om eens op een andere manier boodschappen te doen.”

Elisah Pals, oprichter van Zero Waste Nederland, is het hier volledig mee eens. “Veel spullen die we weggooien hebben geen nieuwe bestemming en eindigen op de grote hoop of in de verbrandingsoven. Dit heeft een negatieve invloed op onze kwaliteit van leven. Door het meebrengen van je eigen broodzak, bakje, beker en tasjes begin je thuis met het verkleinen van de afvalberg.”

Veel mensen willen graag hun steentje bijdragen, maar weten niet goed waar te beginnen. “In Kampen zijn er veel winkels die graag meewerken aan duurzaam, bewust en plasticvrij boodschappen doen en waar je niet raar wordt aangekeken als je bijvoorbeeld je eigen verpakking meebrengt”, zegt Nelleke van de Zandschulp. Tijdens de Zero Waste Tour in Kampen deelt ze dan ook graag haar tips en ervaringen met deelnemers, maar ook de ondernemers zullen vertellen over het aanbod in hun winkel.

De Zero Waste Tour in Kampen vindt plaats op zaterdag 27 mei van 09:30 tot 11:30 uur. Wil je ook verpakkingsvrij en duurzaam boodschappen gaan doen en leren hoe je dit het beste kunt aanpakken? Meld je dan snel aan via https://www.eventbrite.nl/e/tickets-zero-waste-wandeltour-kampen-609777981357. Er zijn nog een paar tickets beschikbaar!

Gerelateerde Berichten