Wil Kampen een ‘Basisinkomen’?

basisinkomen

 

Wat is het en wat is het zeker niet?

Op woensdag 30 september organiseert GroenLinks een avond over het basisinkomen. De kranten staan er vol mee, maar wat is het en wat is het zeker niet?

Drie sprekers vertellen hun eigen verhaal over het basisinkomen: Frans Kerver heeft als eerste Nederlander een basisinkomen. Brigitta Scheepstra en Jan Atze Nicolai zijn er politiek mee bezig. Wat betekent het basisinkomen voor je leven en wat kun je er lokaal mee? Dat zijn de vragen voor deze avond. Een combinatie van debat, dromen en kansen ontdekken. Aanvang 19.30 uur in het gemeentehuis in Kampen.

GL-logo-KOFractievoorzitter Nieke Jansen: “Steeds meer mensen voelen wel wat voor een basisinkomen of voor onvoorwaardelijke bijstand. Op 30 september kunnen belangstellenden meepraten over het basisinkomen. In verschillende steden wordt er al mee geëxperimenteerd, door de gemeente of vanuit de samenleving. GroenLinks Kampen wil het gesprek daarover in Kampen starten”.

Op deze avond komen drie sprekers naar Kampen. Frans Kerver leeft sinds kort van een basisinkomen uit crowdfunding. Brigitta Scheepstra en Jan Atze Nicolai zijn politiek bezig met het basisinkomen. Na hun verhalen is er ruimte voor gesprek over het basisinkomen en over de mogelijkheden in Kampen. De avond begint om 19.30 uur in het gemeentehuis van Kampen, Burgemeester Berghuisweg 1. Belangstellenden zijn van harte welkom.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*