Wilsum heeft zijn eerste competitiewedstrijd verloren bij Dieze West. In het eerste kwartier deed Wilsum prima mee met de thuisploeg, maar na de 1-0 ging het helemaal mis voor de ploeg van trainer Han Hanekamp. Binnen no-time stond het 3-0 en was de wedstrijd gespeeld. In het tweede bedrijf deed Wilsum wederom prima mee met de thuisploeg, maar tot een eretreffer kwamen de oranjehemden niet, mede doordat een doelpunt van Sander van der Sluis ten onrechte werd afgekeurd.

Na weken van voorbereiding stond de eerste competitiewedstrijd dan eindelijk op het programma; Wilsum mocht op bezoek bij Dieze West. Dieze West, een ploeg die door vele kenners als titelfavoriet wordt gezien, ging vorige week verrassend onderuit tegen HTC, terwijl Wilsum de laatste oefenwedstrijd met 1-4 won bij Espel. Wilsum startte met Chiel ten Hove in het doel. De achterhoede werd gevormd door Robin Mijnheer, Byco Hoff, Hidde de Kleine en Mark Holtland. Alwin vd Wetering, Patrick Plette en captain Gert Jan Sollie stonden op het middenveld geposteerd en de voorhoede bestond uit spits Harmen Siedsma en de buitenspelers Jurre Heldoorn en Sander van der Sluis. Jan van Spijker, Wim van Spijker, Erik van Regteren en Gerhard Bolt namen plaats op de bank.

In het begin van het duel, waarin Dieze West veel de bal had, stond Wilsum compact opgesteld en kwam de thuisploeg er nauwelijks doorheen. Toch was men al vroeg dicht bij de openingstreffer, maar een vrije trap vanaf een meter of 20 spatte uiteen op de paal. Wilsum wilde van achteruit opbouwen om zo tot kansen te komen. Hier is men al de gehele voorbereiding mee bezig en dit ging de laatste weken een stuk beter. Dat het soms nog wel eens misgaat, werd na een kwartier spelen duidelijk. Wilsum wilde opbouwen, maar Byco Hoff werd onder druk gezet en de spits ontfutselde hem de bal. De spits van Dieze bleef uiterst rustig en schoof binnen: 1-0. Wilsum was even van slag door deze treffer en 5 minuten later stond het zelfs 3-0. Bij de 2-0 kreeg Wilsum de bal achterin niet goed weg en werd een lage voorzet binnen geschoten.

De 3-0 in de twintigste minuut was een fraaie aanval van de thuisploeg. Men combineerde er op het middenveld lustig op los en zo combineerde de thuisploeg zich door het middenveld en de defensie van Wilsum heen. Uiteindelijk was de rechtsbuiten het eindstation: 3-0. Zo konden de stoute plannen van Wilsum op een goed resultaat tegen Dieze na 20 minuten spelen de ijskast in. De thuisploeg wist dat de buit binnen was en ging in een lager tempo spelen, hierdoor bleef Wilsum het verder restant van het eerste bedrijf aardig op de been. Vijf minuten voor de rust werd het toch nog 4-0. Een speler van Dieze West profiteerde van niet adequaat ingrijpen aan Wilsum kant en mocht zo 4 spelers voorbijgaan. Zijn inzet was ook Chiel ten Hove te machtig: 4-0. Met deze stand op het scorebord werd de rust bereikt.

In de rust besloot Han Hanekamp anders te gaan spelen. Wilsum ging met 4 middenvelders verder, om zo meer grip te krijgen op het middenveld. Natuurlijk begrepen de oranjehemden dat er teveel fouten werden gemaakt en dat men daardoor ruim achter stond. Het is zaak om van deze fouten te leren en die in de toekomst niet meer te maken.
De tweede helft was van Wilsum-zijde een stuk beter. Mogelijk kwam dit ook door het lagere tempo dat de thuisploeg hanteerde, maar Wilsum speelde zelf ook een stuk sterker. Men kreeg zelfs kansen op een treffer. Vlak nadat Jan van Spijker in de ploeg was gekomen voor Harmen Siedsma, kwam Van Spijker net een teenlengte tekort om voor de 4-1 te zorgen. Na een lange pass van Patrick Plette kon Gert Jan Sollie de bal voor het doel koppen, maar werd Van Spijker net niet bereikt.

Even later scoorde Wilsum wel via Sander van der Sluis. Na een heerlijke actie van Heldoorn en een dito steekpass, rondde Van der Sluis bekwaam af. Zo leek Wilsum op 4-1 te komen, ware het niet dat de assistent-scheidsrechter vlagde voor buitenspel en de scheidsrechter ten onrechte dit signaal overnam. Zo bleef het dus 4-0. Even later kwam Wim van Spijker in de ploeg voor Alwin vd Wetering. Hierdoor schoof Hidde de Kleine door naar het middenveld en kwam Van Spijker achterin te spelen. Wilsum wist het de tweede helft achterin goed dicht te houden en als de thuisploeg toch tot een kans kwam dan lag Ten Hove uitstekend in de weg. Zelf kreeg Wilsum ook nog enkele kansen, maar gescoord werd er niet meer. Na 93 minuten spelen klonk het eindsignaal en was een 4-0 overwinning voor Dieze tegen Wilsum een feit. Wilsum gaf de wedstrijd in 5 minuten helemaal weg en mag dit zichzelf aanrekenen. Aan de andere kant speelden de oranjehemden een hele aardige tweede helft en dit biedt zeker perspectief!

Hopelijk kan Wilsum de lijn van de tweede helft voortzetten in de volgende competitiewedstrijd. Dan spelen de oranjehemden voor het eerst dit seizoen thuis in competitieverband tegen Bruchterveld. Graag tot dan!