Een spectaculair duel tussen Wilsum en Kampen is geëindigd in een 2-2 gelijkspel. In dit duel, waarin de wind een grote rol speelde, gingen de bezoekers, gesteund door de wind in de rug, met een 0-2 voorsprong de rust in. Wilsum knokte zich in de laatste 10 minuten terug tot 2-2 via treffers van Gert Jan Sollie en Patrick Plette. Wilsum maakte in de 90e minuut zelfs nog de 3-2 via Daniel Niemeijer. Dit doelpunt werd echter, door toedoen van de assistent-scheidsrechter van Kampen en de warrig leidende arbiter volledig ten onrechte afgekeurd. Ondanks dat Wilsum zich knap terug knokte, was de frustratie groot bij spelers, staf en supporters van Wilsum dat de tomeloze inzet niet werd beloond met een driepunter.
Na het knappe gelijkspel op bezoek bij VSW (2-2) hield trainer Han Hanekamp zijn basiselftal intact. De opstelling was dus als volgt: Jesse Riezebos – Dennis Zwanepol, Marijn Mijnheer, Hidde de Kleine en Jelmer Sollie – Patrick Plette, Alwin vd Wetering en Jos Holtland – Gert Jan Sollie, Job Kragt en Daniel Niemeijer. Reservedoelman Gerhard Bolt, Erik van Regteren, Robin Mijnheer, Joram Riezebos en Melvin Hofstede namen plaats op de bank.
Wilsum speelde het eerste bedrijf tegen de wind in. Kampen zette hierdoor hoog druk wanneer Wilsum wilde opbouwen en dit werd al zeer vroeg beloond. Een lange bal van Wilsum werd door Kampen meteen naar voren geschoten. De spits van Kampen was als eerst bij de bal en rondde af: 0-1. Een droomstart voor de Kampenaren en een doffe klap voor de thuisploeg. Het vertoonde spel in de eerste helft was dramatisch van de thuisploeg, zo eerlijk moet men zijn. Kampen zette Wilsum vast en de oranjehemden kwamen nauwelijks onder de druk uit. Wanneer dit wel lukte dan was de eindpass te slordig, waardoor Wilsum in de eerste helft geen aanspraak maakte op een doelpunt. De Kampenaren kregen ook niet veel mogelijkheden, maar wisten de marge 5 minuten voor de rust wel te verdubbelen. Een dubieuze treffer. Na een prima steekpass leek een middenvelder van Kampen te scoren, maar hij raakte de paal. De rebound van de linksbuiten belandde op de lat. Jesse Riezebos pakte de bal, maar werd door de middenvelder enigszins over de lijn geduwd. Hierdoor ging de bal over de lijn, maar de arbiter keurde het doelpunt toch goed: 0-2. Dat de doelpuntenmaker later toegaf een overtreding te hebben gemaakt, zegt wel voldoende. Ook al had dit doelpunt dus nooit goedgekeurd mogen worden, dat Kampen de kleedkamer op zocht met een 0-2 voorsprong was wel dik verdiend.
In de rust nam trainer Hanekamp het woord. Dat Wilsum uit een ander vaatje moest tappen was natuurlijk logisch. Dat Wilsum vorig jaar ook bij rust met 0-2 achter stond tegen Kampen en alsnog met 5-2 won, gaf de Wilsummer moed.
Aan het begin van de tweede helft kwam Robin Mijnheer in de ploeg voor de geblesseerde Dennis Zwanepol. Met de wind in de rug ging Wilsum op jacht naar de aansluitingstreffer. Het spel van de thuisploeg was echter te matig om hier recht op te hebben. Het meest gevaarlijk werd de thuisploeg nog via Marijn Mijnheer, maar zijn kopbal bij de tweede paal ging naast. Wilsum ging meer risico nemen en bracht aanvaller Melvin Hofstede voor middenvelder Alwin vd Wetering. Even later kwam Erik van Regteren nog in de ploeg voor Jelmer Sollie. Met nog 10 minuten op de klok kwam Wilsum terug in het duel. Na een vrije trap van Plette stond Gert Jan Sollie op de juiste plek en met een zeer bekeken kopstoot zorgde hij voor de 1-2. Wilsum putte moed uit deze treffer en ging vol op jacht naar de gelijkmaker. Vlak voor tijd maakte Wilsum gelijk. Na een overtreding op Melvin Hofstede kreeg Wilsum een vrije trap te nemen. Plette nam plaats achter de bal en schoot raak: 2-2. Kampen was het helemaal kwijt en Wilsum was heel dichtbij voorsprong, maar een poging van invaller Erik van Regteren ging net over. Even later maakte Wilsum alsnog de 3-2. Na een lange bal haalde Daniel Niemeijer een enorme achterstand in op de rechtsback en schoot hij knap raak: 3-2! De wisselspelers, supporters en vele anderen renden vol blijdschap richting doelpuntenmaker Niemeijer. Plots klonk een fluitsignaal. De arbiter keurde de treffer af! De assistent-scheidsrechter van Kampen stak volledig ten onrechte de vlag omhoog wegens buitenspel. Iedereen kon zien dat dit nooit het geval was. Iedereen, behalve de arbiter. Hij keurde de treffer af. De verbijstering was groot. Kampen kreeg even later zelf nog een enorme kans om zelfs 3 punten te pakken, maar een inzet van dichtbij ging over. Vervolgens klonk het eindsignaal. De frustratie bij elke Wilsummer was enorm groot. Door toedoen van de assistent-scheidsrechter van Kampen en de arbiter was Wilsum genoodzaakt de punten te delen met Kampen. Aan de andere kant moet Wilsum ook de hand in eigen boezem steken, want het vertoonde spel was ver ondermaats.

Volgende week gaat Wilsum op bezoek bij SEH. Deze ploeg staat op een 8e plek. Eerder dit seizoen was Wilsum in eigen huis kansloos en werd er liefst met 0-4 verloren. Tijd voor revanche dus! Tot volgende week.