Net als tijdens de heenwedstrijd eindigde het duel tussen Wilsum en VSW in een 2-2 gelijkspel. Tijdens de eerdere ontmoeting in Windesheim leefde bij Wilsum het idee dat men 2 punten had laten liggen. Na de wedstrijd in Wilsum zal dit idee eerder leven bij de bezoekers. VSW nam een 0-2 voorsprong, maar Wilsum knokte zich terug en met twee late treffers eindigde het duel opnieuw onbeslist.
Na een periode van enige weken zonder competitievoetbal hervatte Wilsum de competitie afgelopen zaterdag in eigen huis tegen VSW. Na 2 oefenwedstrijd tegen Vierhouten en Prins Bernard ging het vandaag weer om het echie. Voor aanvang van dit duel had VSW 5 punten meer verzameld dan Wilsum. De oranjehemden wisten dat men bij winst het gat met de ploeg uit Windesheim zouden verkleinen tot 5 punten.
Wilsum beschikte nagenoeg over een fitte selectie. Jurre Heldoorn is op de weg terug en Harmen Siedsma raakte tijdens de vorige wedstrijd geblesseerd aan de hamstring. Erik van Regteren was geschorst. Tegenover deze afwezigen stond de terugkeer van Henri vd Wetering. Van de Wetering was een hele tijd uitgeschakeld met een knieblessure, maar maakte vandaag na een maandenlange absentie zijn rentree. Ook Alwin vd Wetering, Johnny Mulder, captain Gert Jan Sollie, William Kaminyoge en Wim van Spijker waren op tijd hersteld.

Trainer Maikel Hondebrink attendeerde Wilsum erop dat het gevaar van VSW voornamelijk lag bij de sterke buitenspelers van de ploeg uit Windesheim. Hier bleek weinig aan gelogen. VSW zocht vaak de buitenspelers en met name de linksbuiten van VSW bleek een sterke speler te zijn. Hij bezorgde Robin Mijnheer een bijzonder lastige middag.

Toch startte Wilsum sterker in de eerste 10 minuten. De eerste grote kans was dan ook voor de thuisploeg. Na balverlies op het middenveld bij VSW kon Patrick Plette een steekpass geven op Henri vd Wetering. Van de Wetering omspeelde de doelman, maar vanuit een moeilijke hoek kon Van de Wetering slechts de lat raken. Zo liet Wilsum de eerste grote kans van de wedstrijd onbenut. Een minuut later was het aan de andere kant wel raak. De linksbuiten van de gasten werd geen strobreed in de weg gelegd en kon zo oprukken richting het doel van Mulder. De goalie van Wilsum bracht redding op het lage schot, maar in de rebound was hij alsnog kansloos: 0-1. Na de voorsprong voor VSW waren de gasten de betere ploeg. De tweede bal was vaak voor VSW en daardoor kon Wilsum nauwelijks druk uitoefenen op het doel van VSW. Na een combinatie tussen Gert Jan Sollie en Patrick Plette kon laatstgenoemde schieten, maar de doelman redde in de korte hoek. Aan de andere kant loerden de gasten op de counter. De snelle buitenspelers werden diverse malen weggestuurd, maar tot heel grote kansen leidde dit niet. Wilsum kon hier ook weinig tegenover zetten en zo werd de ruststand bereikt met een 0-1 voorsprong voor de ploeg uit Windesheim.
Tijdens de bespreking in de rust gaf trainer Hondebrink aan dat Wilsum meer tweede ballen moest winnen en hier beter op moest anticiperen. Het zou aankomen op strijd en passie.
Bij de start van de tweede helft bleef Henri vd Wetering achter in de kleedkamer. Job Kragt was zijn vervanger. Wilsum was overduidelijk niet bij de les bij de start van het tweede bedrijf. De linksbuiten kon tot driemaal toe zo weglopen uit de rug van de tegenstander. Eerst raakte hij de lat, de tweede keer werd de bal nog net weggewerkt, maar het gezegde ging ook deze keer op: driemaal is scheepsrecht. Na een crosspass van de laatste man, tastte Robin Mijnheer mis, Jan van Spijker en Johnny Mulder konden niet meer corrigeren en zo tikte de linksbuiten de 0-2 binnen. Even later mocht de linksbuiten weer geheel zijn gang gaan en werd hij al dan niet met een overtreding gestopt in het strafschopgebied. De arbiter floot, maar deed dit voor een schwalbe en niet voor een strafschop. De linksbuiten kreeg geel voor, in de ogen van de arbiter, een buiteling. Na dit moment werd Robin Mijnheer naar de kant gehaald. Alwin v.d. Wetering kwam als invaller op het middenveld te spelen en Patrick Plette werd rechtsback. Met nog zo’n 15 minuten op de klok kwam Wilsum terug in de wedstrijd. Na een zwakke pass in de opbouw kon Plette de bal onderscheppen en Bergsma wegsturen. De vlag van de assistent-scheidsrechter ging de lucht in, maar de scheidsrechter liet doorspelen en Bergsma rondde zeer bekwaam af: 1-2. De frustratie was groot bij VSW, omdat men aan buitenspel dacht. Volgens ooggetuigen was het bijna onmogelijk te zien, omdat de laatste man en de rechtsback van de gasten op één lijn leken te staan met Bergsma. Met nog een kwartier te spelen raakte VSW de weg volledig kwijt. Jan van Spijker werd naar voren gestuurd en Wim van Spijker verving Kaminyoge. Wilsum ging opportunistisch spelen met lange ballen op Van Spijker. VSW bewaarde de rust niet meer. De linksbuiten, die aanvallend zeer sterk was, liet duidelijk zien dat hij van verdedigen weinig kaas had gegeten. Wilsum had daardoor constant een man extra op de rechterkant van het veld. Toch leek Wilsum hier niet van te profiteren, totdat de absolute slotfase van de wedstrijd aanbrak. Weer had Wilsum veel ruimte op de rechterflank. Plette, Bergsma en Kragt konden met elkaar combineren. Plette ontving de bal van Kragt, passeerde een tegenstander en kon van dichtbij met zijn linkerbeen raak schieten: 2-2. Zo maakte Wilsum de 0-2 achterstand ongedaan. Met nog zo’n 5 minuten te spelen zetten beide ploegen nogmaals aan om zo nog de 3 punten te pakken, maar gevaar voor beide goals bleef uit. Zo eindigde het duel in 2-2.

Na afloop richtte de frustratie van de ploeg uit Windesheim zich met name op de scheidsrechter. Maar de gasten moeten voornamelijk naar zichzelf kijken, want men had de wedstrijd volledig onder controle en toch gaf met een zeker lijkende zege nog uit handen. Wilsum besefte dat men blij mocht zijn met een punt.
Volgende week gaat Wilsum op bezoek bij HTC. De Zwollenaren wonnen het eerste duel na de winterstop met 1-3 van Storica. Het verschil tussen HTC en Wilsum bedraagt 4 punten in het voordeel van de oranjehemden. Als Wilsum enigszins aansluiting wil houden met de bovenste ploegen dan moet er gewonnen worden.