Wilsum sluit seizoen positief af

512

Wilsum heeft het seizoen op een goede manier afgesloten door bij Reaal Dronten met 0-2 te winnen. Na een eerdere verrassende overwinning op Ulu Spor, bracht Tomas van der Weerd Wilsum in de eerste helft op voorsprong. In de tweede helft had Wilsum het moeilijk, maar Damian Snijders zorgde met zijn eerste treffer voor Wilsum voor de verlossende 0-2. Dit was de laatste wedstrijd onder leiding van hoofdtrainer Christiaan Akse. Ondanks de degradatie met 16 punten uit 26 duels, gaat Wilsum met vertrouwen het volgende seizoen in de 5e klasse tegemoet.

Eerste Helft

Wilsum begon sterk en creëerde kansen, waarbij Tomas van der Weerd de 0-1 scoorde na een mooie individuele actie. Reaal Dronten kwam dichtbij de gelijkmaker, maar een schot via de onderkant van de lat werd niet als doelpunt erkend door de scheidsrechter.

Tweede Helft

In de tweede helft had Wilsum het zwaar, maar de verdediging hield stand. Gert Jan Sollie kreeg een erehaag bij zijn wissel, markerend het einde van zijn 18 seizoenen in de eerste selectie. Diep in blessuretijd zorgde Damian Snijders voor de beslissende 0-2.

Met deze overwinning sluit Wilsum het seizoen positief af. Volgend seizoen in de 5e klasse zal het team waarschijnlijk voetballend het verschil moeten maken. Op 14 en 15 juni neemt de selectie afscheid van Gert Jan Sollie, hoofdtrainer Christiaan Akse en assistent-trainer Jan van Spijker. Iedereen is uitgenodigd voor de afscheidswedstrijd van Sollie.