Wilsum heeft de overwinning van vorige week een goed gevolg gegeven. De oranjehemden wonnen het eerste thuisduel van het seizoen met 2-0 van MVV. In een matige wedstrijd schoot Sander van der Sluis Wilsum op voorsprong na een uur spelen. Tien minuten later besliste Patrick Plette het duel. Zo staat Wilsum na 3 wedstrijden op 6 punten.

Na de enerverende wedstrijd van vorige week in Sibculo kreeg Wilsum deze week met tegenslag te maken; Alwin vd Wetering raakte geblesseerd aan zijn enkel en kon niet meespelen. John Veenstra is al langere tijd geblesseerd en ook Jurre Heldoorn en Bas de Raad waren afwezig vandaag. Daartegenover stond de terugkeer van Diederik Folkers na een blessure. Door de diverse afwezigen kwam trainer Han Hanekamp tot de volgende opstelling: Chiel ten Hove startte in het doel. De achterhoede werd ditmaal gevormd door Mark Holtand, Byco Hoff, Wim van Spijker en Robin Mijnheer. Captain Gert Jan Sollie, Patrick Plette, Hidde de Kleine en Erik van Regteren stonden op het middenveld geposteerd. De voorhoede bestond uit de kopsterke Jan van Spijker en de razendsnelle Sander van der Sluis. Op de bank namen reservekeeper Jesse Riezebos, Diederik Folkers, Jos Holtland, Harmen Siedsma en Daniël Niemeijer plaats.

Wilsum wist van de gasten dat men veelvuldig de lange bal hanteert en dat men een fysiek sterke ploeg is. Het was belangrijk om de duels niet te schuwen en uiteindelijk voetballend het verschil te maken. Wilsum had het gehele duel de controle, maar voetballend gezien valt er nog veel te verbeteren. In het eerste bedrijf viel er weinig te beleven voor beide doelen. Na 25 minuten spelen leek Sander van der Sluis Wilsum op voorsprong te brengen. Na een steekpass van Wim van Spijker leek Van der Sluis de doelman te omspelen en de bal in het doel te tikken, maar de doelman kon nog net de bal van de voeten van Van der Sluis plukken. Vlak voor rust kreeg Wilsum, na een mooie aanval, de beste kans op de voorsprong. Na een combinatie tussen Patrick Plette en Gert Jan Sollie kon Sollie de bal voor het doel brengen, maar zowel Van der Sluis als Van Spijker kwamen een teenlengte te kort om Wilsum op voorsprong te schieten. Wilsum kwam tot weinig kansen, maar men gaf achterin helemaal niets weg. Zo was het logisch dat de rust werd bereikt met de brilstand nog op het scorebord.

Ook in de tweede helft had Wilsum de controle over het duel, gaf men nauwelijks iets weg, maar ook kreeg men zelf wederom weinig kansen. Toch kwam de thuisploeg na een uur spelen op voorsprong. Erik van Regteren had een briljante voorzet in huis op Sander van der Sluis. Van der Sluis controleerde de bal en schoof het leder onder het lichaam van de doelman door: 1-0. De ban was gebroken! Door de voorsprong van Wilsum moesten de gasten meer risico nemen en kreeg Wilsum meer ruimte om via de omschakeling gevaarlijk te worden. Vlak na de 1-0 kwam Harmen Siedsma in de ploeg; hij verving Jan van Spijker. Nadat Van Regteren al betrokken was bij de 1-0, had hij ook een belangrijk aandeel in de 2-0 van Wilsum. Van Regteren draaide een vrije trap gevaarlijk voor het doel. De inzetten van Siedsma en Van der Sluis werden nog geblokt, maar vervolgens viel de bal voor de voeten van Plette en hij kon van dichtbij raak schieten: 2-0. Door deze treffer ging MVV aanvallender spelen, maar veel leverde dit de gasten niet op. Chiel ten Hove moest eenmaal gestrekt naar de hoek na een kopstoot uit een hoekschop, maar Ten Hove redde bekwaam. Aan de andere kant had Van Regteren wederom een fraaie pass in huis, maar ditmaal werd de inzet van Plette uit de hoek getikt door de doelman.

In de laatste 10 minuten kwam Niemeijer nog in de ploeg voor doelpuntenmaker Van der Sluis. Niemeijer was nog dichtbij de 3-0, maar na een snelle counter van Wilsum eindigde zijn inzet op het lichaam van de doelman. Maar de voorsprong van Wilsum kwam nimmer in gevaar. Na 93 minuten spelen klonk het eindsignaal. Wederom was het niet best wat Wilsum liet zien, maar wederom pakt de ploeg wel weer 3 punten! Ook al valt er voetballend gezien nog genoeg te verbeteren, Wilsum had wel het gehele duel de controle en verdedigend gezien stond met uitstekend. Deze positieve punten kunnen de oranjehemden meenemen naar de volgende wedstrijd.

De volgende wedstrijd is een heuse derby. Dan gaat Wilsum op bezoek bij de buren van ‘s-Heerenbroek. Deze derby, door velen gezien als de mooiste derby van de 4e klasse, is een echte klassieker. Beide ploegen staan tot dusver op 6 punten, al heeft Wilsum hier wel 2 wedstrijden minder voor nodig gehad. Vorig seizoen was Wilsum in ‘s-Heerenbroek met 0-2 te sterk, maar de laatste editie van deze klassieker, in Wilsum, was een prooi voor ‘s-Heerenbroek. Het belooft een spannende middag te worden. Hopelijk tot dan!