Wind speelde parten in thuisduel Go-Ahead Kampen – ASVD

Ingezonden – sport ( Door Robert Hamer )

Go-Ahead Kampen begon prima aan de wedstrijd. In de 6e minuut was topscorer Wilbert Wessels dicht bij de openingstreffer. De jonge spits kwam alleen op doelman Jordy Verburg af, maar die redde met de voet ten koste van een corner. Uit de snel genomen hoekschop gaf Arjan Wiegers een steekpass op Niek van Enk, maar zijn inzet belandde in het zijnet.

Al snel werd duidelijk dat met deze wind/storm geen goed voetbal mogelijk was. In de 24e minuut een prima aanval van de rood-gelen. Wessels legde de bal op maat neer voor Jurrian Zandbergen, maar die kwam net te kort om binnen te koppen. 3 minuten later een goede voorzet van Nick Hendriks, maar Wessels kopte over. Het was wachten op de 1-0, maar uit het niets viel voor ASV Dronten de 0-1. Een foute ingooi van Hendriks en de in de winterstop van Jong PEC Zwolle overgekomen Maxim van der Meer profiteerde hiervan en schoot de bal op fraaie wijze in de linkerbovenhoek, 0-1. In de 31e minuut was de prima spelende Timothy Fechter dichtbij de gelijkmaker, maar zijn inzet werd gepareerd door Verburg. Na 39 minuten spelen was Zandbergen ook dichtbij de 1-1. Hij schoot knap en hard uit de draai, maar wederom was het Verburg die zijn ploeg op de been hield. Ruststand 0-1, tegen de verhoudingen in.

In de rust kwam Samir Merraki in het veld voor Bram van Enk. Daardoor schakelde GAK over van een 5-3-2 systeem naar het vertrouwde 4-3-3. Na 47 minuten was Merraki dichtbij een treffer, maar zijn schot werd met veel moeite gepakt door Verburg. In de 50e minuut kwam ASV Dronten op 0-2. Dennis van der Wal liet zich in het duel te makkelijk aftroeven door Van der Meer en die liet Noordman met een hard schot via de binnenkant van de paal kansloos. Dit bleek funest. In de 64e minuut kwam Wail Doufikar in het veld voor Arjan Wiegers. Na 73 minuten spelen schoot Merraki wederom op doel, maar Verburg was attent. 4 minuten later een prima aanval van de rood-gelen. Merraki had een 1-2 tje met Wessels, maar de inzet van Merraki werd gepakt door man off the match Verburg. Het lukte maar niet bij de thuisploeg en in de 84e minuut was er pure frustratie bij Merraki. Hij trapte na en moest met rood van het veld. Hekkensluiter ASV Dronten speelde de wedstrijd vervolgens slim uit, zoals het eigenlijk de gehele 2e helft deed. Zo won de dinsdag begonnen nieuwe hoofdtrainer Jan Vlap, zijn staf en de spelers knap met 0-2 in Kampen.

Foto’s Jan Noordman

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*