Winnende foto fotowedstrijd Kerst in oud Kampen

TjackovanderKamp

Op vrijdagavond 6 februari heeft Tjacko van der Kamp uit handen van burgemeester Bort Koelewijn de prijs ontvangen voor het maken van de winnende foto van de fotowedstrijd Kerst in Oud Kampen 2014.

De prijs werd hem overhandigd in een speciale bijeenkomst in het Ikonenmuseum, waar tot en met 1 maart 2015 ook de foto-expositie van Worldpressphoto Kampen wordt gehouden. De winnende foto toont een meisje dat in de gevangenis zit.

De jonge dame die op de foto staat afgebeeld, Jaimy Kooiker, heeft van de burgemeester een ingelijst exemplaar van de winnende foto overhandigd gekregen.

Het jury rapport

De inzendingen waren divers en gaven het evenement goed weer. De jury werkte met diverse selectieronden. De eerste drie ronden gaven geen problemen maar met de vierde werd het zwaar. De laatste vijf foto’s hadden allemaal een eigen kwaliteit. Na veel discussie werd de selectie teruggebracht naar twee, waarbij de situatie bijna uitzichtloos werd. De foto’s hadden een grote overeenkomst, namelijk een portret van een typisch Kerst-in-oud-Kampen-moment maar tevens grote verschillen in kleur, contrast en sfeer.

Na veel vergelijken en discussie werd er een winnaar gekozen. De winnende foto laat een weloverwogen fotomoment zien. Zowel de inzet van de fotograaf wat betreft standpuntkeuze, belichting en uitsnede, als de situatie wat betreft verlichting, kostuum en acteerwerk maken dit tot een bijzonder goede foto. Een terechte winnaar en een karakteristieke ‘Kerst-in-oud-Kampen-foto’ !

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*