HomeNieuwsWit-Blauw/Green Organics kan niet aanhaken in Amstelveen

Wit-Blauw/Green Organics kan niet aanhaken in Amstelveen

-

Afgelopen zaterdag moest de selectie afreizen naar Amstelveen om het op te nemen tegen KVA. Een van de weinige ploegen in de poule waar Wit-Blauw/Green Organics de afgelopen jaren niet eerder tegen heeft gespeeld, maar gezien de koppositie van KVA 1 kon Wit-Blauw zich opmaken voor een zware middag.

Om 14:00 uur namen eerst beide tweede teams het tegen elkaar op. Gedurende de wedstrijd kon het beide kanten op, maar KVA 2 wist aan het langste eind te trekken en de overwinning binnen te halen: 21-19.

Bij Wit-Blauw/Green Organics was Vladimir Slot afwezig en coach Pascal Zegwaard koos in de aanval voor Denice de Vries, Elyne Last, Gert de Vries en Maarten van Erp. In het andere vak voor Tom Westerveld, Jordy Last, Marit Bos en Judith Wong. Wit-Blauw/Green Organics was gewaarschuwd voor de aanvallende dames van KVA en de reboundkracht van de mannen. In de eerste helft was KVA feller in de duels rond de korf en wist de thuisploeg direct een voorsprong te pakken. Daarnaast is Wit-Blauw/Green Organics ook nog zoekende naar de juiste aanvalsopzet waardoor er harder gewerkt moet worden door doelpunten dan voorgaande jaren. In de slotfase van de eerste helft toonde Wit-Blauw veerkracht en kort voor rust wist Wit-Blauw knap terug te komen en een gat van vier doelpunten verschil terug te brengen naar: 13-11.

Direct na rust tekende Elyne Last direct aan voor de 13-12, maar KVA kon pareren en zette met 14-12 weer de twee verschil op het scorebord. Helaas voor Wit-Blauw zou dat tekenend worden voor de tweede helft. Op de beslissende momenten wist de ploeg niet door te drukken en door de sterke rebound van KVA kon de thuisploeg langere aanvallen spelen en vaker herhalen. Niels ten Hove werd nog een aantal keer succesvol ingebracht voor Jordy Last voor meer reboundkracht, maar Wit-Blauw was net niet bij machte om naast KVA te komen. In de slotfase tekende Jordy Last nog aan voor de 21-20, maar helaas speelde KVA de wedstrijd volwassen uit en kreeg Wit-Blauw geen kans meer om voor de gelijkmaker te gaan.