Wit Blauw/Green Organics oppermachtig tegen Sparta

Wit-Blauw-Green-OrganicsMet een klinkende overwinning van 12-23 bij Sparta in Zevenhuizen Groningen. nam Wit Blauw/Green Organics zaterdag opnieuw 2 punten mee naar huis. De ploeg is dankzij deze score de meest scorende ploeg van de 1e klasse t/m de Hoofdklasse en blijft aan kop in de klasse 1B. Het team van trainer Harm-Jan Smit kreeg vooraf de opdracht mee Sparta vooral niet in de wedstrijd te laten komen en de strijd in de 1e helft al duidelijk te laten beslissen.

Wit Blauw/Green Organics begon in een gewijzigde opstelling aan de wedstrijd. De goed spelende Stefan van der Graaf verving de vorige week geblesseerde Jelle Visscher die de wedstrijd vanaf de zijlijn moest volgen. Toch was het Sparta die de score opende direct gevolgd door een afstandschot van Ingrid Bastiaanet. In het goedlopende vak van Krista Fixe, Sander Fixe, Marissa Grasdijk en Jordy Last liet laatstgenoemde wederom zien enorm zuiver rond de korf te zijn en  hij noteerde in deze wedstrijd maar liefst 8 doelpunten.  Sparta gaf nagenoeg geen druk en daardoor kon ook het vak van Ingrid Bastiaanet, Judith Wong, Stefan van der Graaf en Gert de Vries volop aan schot waardoor het binnen de eerste 20 minuten al 3-7 stond dankzij de goed vrijgespeelde Ingrid Bastiaanet die in deze tijd voor drie scores tekende. Ondanks deze scores mistte Wit Blauw/Green Organics in de 1e helft nogal wat schotkansen. Met een stand van 4-10 kon de ploeg de kleedkamer opzoeken voor de rust.

Na de rust werd aanvoerster Krista Fixe vaker in stelling gebracht en zij liet zien goed in de afronding te zijn en noteerde deze tweede helft maar liefst 4 doelpunten. De wedstrijd verliep zonder enige vorm van spanning waardoor het voor Wit Blauw/Green Organics moeilijk was deze hele wedstrijd gefocust te blijven tegen Sparta die zich in de onderste regionen begeeft in de klasse 1B. In de 55e minuut met een stand van 9-20 werden de licht geblesseerden Ingrid Bastiaanet en Stefan van de Graaf gewisseld voor Marcel Last en Nieset Groen waarbij laatstgenoemde in de 59e minuut de score op 9-21 zette. De goed spelende Jordy Last werd na een doelpunt die de score op 9-22 zette, in de 62e minuut gewisseld voor Christiaan Kok die in de 64e minuut het laatste punt voor Wit Blauw/Green Organics kon noteren.  In de laatste 20 minuten van de wedstrijd kon Sparta toch nog 5 doelpunten noteren waardoor de eindstand 12-23 bijgeschreven kon worden in de standenlijst van klasse 1B.

Scores; Jordy Last 8, Krista Fixe 5, Ingrid Bastiaanet 4, Gert de Vries 2, Marissa Grasdijk 1, Stefan van der Graaf 1, Nieset Groen 1, Christiaan Kok 1.

Volgende week speelt Wit Blauw/Green Organics de laatste veldwedstrijd tegen Revival die zich op een gedeelde laatste plek in de klasse 1B begeeft. Deze wedstrijd wordt om 15.30 uur op Sportpark Hagenbroek gespeeld.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*