Feestelijke opening in de Wortmanstraat

Met Kamper Kracht is een nieuwe speeltuin gerealiseerd

Kamper Kracht speeltuin WortmanstraatEens waren de flats aan de Wortmanstraat de bekroning van de stadsuitbreiding Kampen West. Tegenwoordig vormen ze de bekroning van het Kamper Kompas. Oftewel het zorgenkindje van de gemeente. Maar in navolging van de Geert van Woustraat werken de bewoners met Kamper Kracht aan imagoverbetering. Eén van de resultaten is de eigenhandig geheel gerenoveerde en uitgebreide speeltuin. Morgen (zaterdag 21 maart) wordt de hernieuwde speelplek geopend door burgemeester Koelewijn.

Enkele flatbewoners van de Wortmanstraat hebben een half jaar geleden de handen ineen geslagen. Hun doel was een kindvriendelijke leefomgeving en meer samenhang tussen de bewoners.  Voor speeltuinideeën hebben ze de toekomstige gebruikers om inspiratie gevraagd. Op de kinderclub in het wijkgebouw van de Flevowijk zijn er tekeningen gemaakt van wat de kinderen verwachtten bij en van een speeltuin. De grote mensen van hun straat hebben vervolgens bekeken wat realistisch was en haalbaar met een beperkt budget. Uiteindelijk is er een speeltuin gemaakt van gebruikte auto- en trekkerbanden. Tijdens de kinderclub zijn ze geverfd door de kinderen zelf en twee blauwe banden zijn geverfd door wethouders.

speeltuin Wortmanstraat

Het project is ondersteund door de gemeente, woningcorporatie DeltaWonen en Stichting Welzijn Kampen. Deze instanties waren al aanwezig in de Wortmanflats. Zij hadden ruim een jaar geleden samen een projectteam gevormd en intrek genomen in de flats. In het kader van het Kamper Kompas, het nieuwe ondersteuningsstelsel van de gemeente, werd voor deze nieuwe buurtaanpak gekozen. Eén uitwerking van dit Kompas is de aanpak met Kamper Kracht, waarmee maatschappelijke initiatieven worden gestimuleerd. Diana Wit heeft deze mogelijkheid aangegrepen voor meer kindvriendelijkheid en verbetering van haar leefomgeving. Samen met onder andere Joop Pleijsier, die al eerder een Facebookpagina had opgezet om de Wortmanflats in een positiever daglicht te zetten.

Burgemeester Koelewijn ondersteunt deze initiatieven van harte en komt zaterdag de speeltuin in hoogst eigen persoon openen rond kwart voor twaalf. Daarna zijn er tot drie uur spelletjes voor de kinderen en een prijsje voor iedereen.  Ook is er wat lekkers te eten en kunnen de bandentuintjes verder geverfd worden. Voor die bandentuintjes heeft AH plantenzaad gesponsord. Deze tuintjes zijn bedoeld voor de bewoners om te adopteren en zelf te beplanten en te verzorgen. Alle andere banden zijn gebruikt voor de kinderen om speelgelegenheid te creëren, zoals een bandenheuvel, een bandendoel en twee bandendraken. Deze drakenkoppen worden deze week als laatste geplaatst. Begin maart zijn enkele bewoners de andere onderdelen al gaan bouwen. Na veel voorbereiding van flyeren, vergaderen en brainstormen zijn de handen uit de mouwen gestoken en het resultaat mag gezien worden. De bewoners komen langzaamaan los en de onderlinge contacten en kennis nemen toe.  Weer een voorbeeld van Kamper Kracht. Of beter gezegd, van Wortmankracht.

zandbak speeltuin Kamper Kracht Wortmanstraat

Voor meer informatie klik hier:
Verslag na één jaar Kamper Kompas:
Facebookpagina van de Wortmanflats

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*