Zalkers voeren theatraal en muzikaal spektakel op; ‘Zalk je wat vertellen’

Zalkjewatvertellen_lr

Zalk staat in de eerste week van juni geheel in het teken van ‘Zalk je wat vertellen’. Dit theatrale en muzikale openluchtspektakel voert het publiek langs de mooiste locaties in en rond het Overijsselse dorp. Daar brengen ruim honderd Zalkers spraakmakende historische gebeurtenissen ten tonele, sfeervol omkleed met zang en muziek. De moord op Willempje Derks, de adjudant van Prins Bernhard en de bizarre gerechtelijke uitspraken van Baron Bentinck tot Buckhorst, het passeert allemaal de revue. Natuurlijk komt ook Klazien uut Zalk weer tot leven, in een verhaal over het verschrikkelijke lot van de laatste bever.

Het publiek wordt bij verenigingsgebouw de Hoge Brink (Broeksteeg 1, Zalk) opgevangen door Zalker vrouwen die de laatste nieuwtjes van Zalk met hen delen. Vervolgens nemen de laatste marskramer en de laatste veldwachter van Zalk hen mee op een verrassende ontdekkingstocht. Bij de oude school vertellen juf Martha en juf Stien over het rapport van de schoolopziener, terwijl de kinderen spelen, zingen en lol trappen. Bij de Sint Nicolaaskerk horen we dominee Matthias Macalester Loup vertellen over de boeren en de dwepers. Gaandeweg ontwaren we in een tuin enkele weemoedig neuriënde en breiende vrouwen. Achter een muurtje wordt gezongen en brassband Excelsior Zalk speelt op verschillende locaties muziek, passend bij de gespeelde scenes. Een uitgebreid overzicht van de voorstellingen, de locaties en de deelnemers is te vinden op www.hetdorpzalk.nl/theaterproject-zalk/.

Met zoveel afwisseling, historie en hilariteit kunnen de bezoekers van ‘Zalk je wat vertellen’ in de prachtige coulissen van het dorp Zalk zeker genieten van een bijzonder stuk locatietheater. De voorstelling staat onder professionele regie en wordt van 2 tot en met 5 juni elke avond opgevoerd vanaf 19.30 uur. Kaarten zijn uitsluitend vooraf te reserveren via theaterzalk@gmail.com. Per avond zijn er maximaal honderd kaarten beschikbaar. De toegang bedraag € 10,- voor volwassenen en € 5,- voor kinderen tot 15 jaar. Bij grote belangstelling volgt op vrijdag 5 juni een extra voorstelling, aansluitend op de reguliere.

‘Zalk je wat vertellen’ wordt mede mogelijk gemaakt door andere, Zangvereniging D.E.V., zanggroep Diversimento, Filius and Friends, Kinderkoor Klingeling, koperensemble Allegro en Brassband Excelsior Zalk en Stichting Suus. Regie en productie zijn in handen van Aly Beekhof, Ket van Blokland, Annette de Boer, Jan Pieter Boudens, Frans Leenderts en Ellie Pot.

Het initiatief wordt financieel ondersteund door de gemeente Kampen, het Prins Bernhard Cultuurfonds en het Rabo Stimuleringsfonds.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*