Zalsman Reflex wint belangrijk duel van Webton Hengelo

107

Door Celia / Reflex Kampen

Waar vorige week nog werd gewonnen van DIO Bedum, werd er eigenlijk meteen erna al uitgekeken naar het belangrijke duel tegen Hengelo. Webton Hengelo had namelijk een dag later, op zondag, gewonnen van koploper Inter Rijswijk. Wat benadrukte dat ‘Twente-uit’ , een lastige horde zou gaan vormen.

Gebrand op het behalen van een goed resultaat, en na het nodige showvuurwerk in de ijskoude hal mocht de equipe van Henk Gootjes gaan zorgen voor het figuurlijke vuurwerk binnen de lijnen. In de eerste set speelde Reflex op zich niet slecht, alleen bleek het servicespel ondermaats. Daardoor kon Twente aan de hand van de sterk serverende Frank van den Noort het verschil maken, met 22-25 tot gevolg voor de thuisploeg.

Geen reden tot zorg, maar de servicedruk moest wel opgevoerd worden in die tweede set. Dat gebeurde ook, het side-out spel bleef prima, in de rally werd gescoord en was het Jesse Schuitemaker op het midden die veel tot scoren kwam, met 25-21 tot gevolg.

Stand gelijk getrokken, op naar de 3e set. Reflex kwam als team beter in haar spel en ging de service nog beter lopen. Een mooie serie van Willem-Maarten Heins zorgde voor een comfortabele voorsprong die niet meer uit handen werd gegeven. Niels van Beek had mooie spreiding in zijn sets en speelde meermaals de blokkering van Twente weg. Goede invalbeurten van Robin van Capelle aan service zorgden uiteindelijk voor een riante setwinst van 25-16.

De vierde set ging lang gelijk op, met telkens een klein verschil tussen beide ploegen. Wessel van Lunzen scoorde 2 directe aces met zijn harde sprongservice, vlak voor het aanbreken van de zogenaamde ‘big points’. Daardoor was de stand weer gelijk en kon Reflex gas geven tegen het einde van de set, daar waar Webton Twente geen antwoord had. Lars Bergman speelde als libero een zeer stabiele pot. Boven de 20 waren het ook de passer/lopers Sandor van Straten en Wessel van Lunzen die met rake klappen belangrijke punten binnen sloegen. Tel daarbij belangrijk werk van de ingevallen Erik Huisken aan het net en een ontketende Willem-Maarten Heins. Hij scoorde aan de lopende band tijdens deze wedstrijd en mocht de wedstrijd beslissen, 25-21, eindstand 3-1.

Erg blij met deze overwinning, bevestigt Reflex hiermee de goede vorm waarin ze verkeren. Volgende week wacht de interessante 1/8 finale bekerwedstrijd tegen ZVH uit Zevenhuizen. We kunnen uw steun goed gebruiken, want bij winst mag er gehoopt worden op een mogelijke IJsselderby! Zwolle tegen Kampen!