Zaterdag veel paarden- en ponysport op verschillende plekken in het land voor Delta Ruiters

Foto van auteur

foto: Kyra Snoeijer met Don Gravin
fotograaf: Digishot

In Ermelo werden de Nederlandse kampioenschappen voor o.a. het M springen cat. DE gehouden. Kyra Snoeijer wist zich hiervoor te selecteren tijdens de Overijsselse Kampioenschappen afgelopen weken. In Ermelo wisten zij dit weekend de eerste ronde foutloos door te komen. Helaas een balkje tijdens de barrage. Maar ook een mooie snelle tijd waardoor zij met Don Gravin toch een 8e plek wonnen en zich 8ste van Nederland mag noemen in deze klasse. Als aandenken kwam er een mooie prijs met bijbehorend lint mee naar IJsselmuiden

Dit weekend is Maxime van Dijk gestart met Kokulan in de klasse Z1 in Wezep. Kokulan en zij wisten twee goede proeven neer te zetten en daarmee werden zij twee maal eerste.

Zaterdag was het de buurt aan de ponyruiters om het hippische centrum in IJsselmuiden te vullen met mooie dressuursport. Het was tevens de laatste zaterdag om punten te scoren voor de ponyruiters om ’s avonds te mogen rijden tijdens de finale van De Delta Cup.

’s Morgens tijdens de eerste proef in de Klasse B, cat. ABC wist Meike Bliek met haar nieuwe pony No Limit Celebration gelijk de winst te pakken met 195 punten. Sherise Slendebroek volgde haar op met een 2e prijs, en 192 punten met haar pony Goldsberg’s Chilayne. De 3e plek wist Sophie Post te bemachtigen met Minihoeve’s Alègro door 185,5 punt bij elkaar te rijden. De 4e prijs was voor Esmee Verwoert met haar pony Pama Star. Zij wisten 183,5 punt bij elkaar te rijden selecteerde zich tevens voor de finale ’s avonds.

Tijdens de tweede proef wist Sophie Post met de eerste prijs aan de haal te gaan. Dit met 197 punten. Meike Bliek reed 194 punten bij elkaar met haar pony en wist hiermee de derde plek te pakken.
Jojanneke Slendebroek startte in de Klasse B, cat DE met Hoppenhof’s Eva. Hier werd zij ex aequo 2e met 197,5 punt tijdens de tweede proef.
‘s middags startte o.a. de klasse L1, cat DE. Hier wist Lisanne van den Berg met 201 punt de eerste proef te winnen met haar pony Mabel. Lisa van Wijnbergen behaalde samen met haar pony Donja 192 punten en viel net buiten de prijzen met een 4e plek.

De tweede proef behaalde Lisa van Wijnbergen en Lisanne van den Berg beiden met 216 punten een gedeelde 1e plek. Lisanne van den Berg wist zich als eerste te plaatsen voor de finale
In de Klasse M1/M2, cat CDE werd de 2e plek tijdens de eerste proef voor Sophie Riezebos met haar pony Mulan. De tweede proef werd gewonnen door Jolijn van Niel met Haasendock’s Ambrosius met 195 punt. Jolijn van Niel plaatste zich voor de finale.

Na een leuke, spannende en vooral gezellige finale ronde wist Lisanne van den Berg zich met haar pony naar een knappe tweede plaats te rijden. Roselyn Slendebroek pakte de vierde plek. Jolijn van Niel werd 8ste en Esmee Verwoert wist ondanks de spanning zich staande te houden en werd 11e.

Woensdag 16 maart is o.a. Carlijn Koersen gestart met haar paard Lady Dallas. Dit deden zij niet onverdienstelijk. Carlijn Koersen en Lady Dallas gingen er met de winst vandoor in de klasse B springen met 80 stijlpunten. Laura Eilander volgde als Deltaruiters op een 3e plek met 75,5 stijlpunten op haar paard Kyara.
In de Klasse L van het springconcours bij De Deltaruiters behaalde Rachel Felix met haar paard Felice Rachel een 4e prijs.

Gerelateerde Berichten

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: