Zaterdagavond Veteranenconcert in de Burgwal

Op zaterdagavond 26 november 2022 organiseren Stichting Veteranen Kampen en de gemeente Kampen een veteranenconcert in De Burgwal. Burgemeester Sander de Rouwe: “Dit is een blijk van dank voor alle Kamper veteranen die zich vanaf het begin van de Tweede Wereldoorlog hebben ingezet voor vredesmissies en de verdediging van ons land.” Naast de veteranen, zijn alle inwoners van de gemeente Kampen welkom.

In deze tijd van oplopende spanning wordt pijnlijk zichtbaar dat vrede niet kosteloos is. Vrede kost menselijke en financiële offers. Burgemeester Sander de Rouwe: “Oorlogsveteranen stelden hun leven in de waagschaal voor de vrede. Dat is waarom wij in ons land nu in vrijheid kunnen gaan en staan. Daar ben ik enorm dankbaar voor. Als blijk van waardering organiseert de gemeente Kampen samen met de Stichting Veteranen Kampen 5-jaarlijks een Kamper Veteranendag.” In 2020 zou de 3e editie van de Kamper Veteranendag plaatsvinden. Maar door corona kon er pas in augustus 2021 een sobere bijeenkomst in de Bovenkerk plaatsvinden. Het traditionele veteranenconcert kon toen nog geen doorgang vinden.

De Broederband maakt de muziek

Stichting Veteranen Kampen en de gemeente Kampen zijn daarom verheugd dat zij veteranen en alle inwoners van de gemeente Kampen nu kunnen uitnodigen om op zaterdag 26 november aanwezig te zijn bij het Veteranenconcert in De Burgwal “Het huis van muziek en verdieping”, Burgwal 60 in Kampen. Op vrijdag 25 november zijn basisschool leerlingen van de groepen 7 en 8 uitgenodigd voor het concert. Muziekvereniging De Broederband zal samen met een aantal solisten vooral nummers uit de veteranen top 50 ten gehore brengen.

Gratis kaarten reserveren

Het concert mag iedereen gratis bijwonen. Wel is aanmelden verplicht. De kaarten voor dit concert zijn te bestellen via www.debroederband.nl. Of per telefoon op werkdagen tussen 19:00 en 20:00 uur: 038-3312563. De zaal is open om 19:30 uur en de aanvang van het concert is 20:00 uur.