Zes kerken open in Week van Gebed

bidden2KAMPEN – Zes Kamper kerken openen van 19 tot en met 25 januari hun deuren voor de internationale Week van Gebed om eenheid van christenen. Het thema van dit jaar is ‘Dorst?’.

Christenen in Nederland en de rest van de wereld komen in de Week van Gebed rondom dit thema samen voor bezinning en gebed voor elkaar, hun land en voor de nood in de wereld. Het materiaal voor de Week van Gebed is dit jaar ontwikkeld door Braziliaanse kerken en heeft als uitgangspunt het verhaal van de Samaritaanse vrouw (Johannes 4: 7).

Ook in Kampen en IJsselmuiden zijn er interkerkelijke gebedsbijeenkomsten. Die vinden plaats van maandag 19 januari tot en met zondag 25 januari in verschillende kerkgebouwen: maandag in de Baptistengemeente (Triangel 1), dinsdag in de Nieuwe Kerk (Broederweg 32), woensdag bij het Leger des Heils (Bovennieuwstraat 33-35), donderdag in De Rank (De Bogaard 2, IJsselmuiden) vrijdag in de Vrije Evangelische Gemeente (Boven Nieuwstraat 114). Deze samenkomsten beginnen om 19.00 uur en duren ongeveer een half uur.

De feestelijke slotbijeenkomst vindt plaats op zondagmiddag 25 januari om 17.00 uur en draagt een internationaal karakter. We bidden dan samen met christenen uit allerlei landen in een dienst van Sozo Mission in de aula van het Ichthus College aan de Jan Ligthartstraat 1. De organisatie is landelijk in handen van de EA-EZA en Raad van Kerken en in Kampen van de Beraadsgroep van Kerken.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*