Zes nieuwe fietsroutes langs de Kamper kernen

fietsroutes

Nationaal Landschap IJsseldelta heeft samen met de inwoners van de Kamper kernen een zestal nieuwe fietsroutes ontwikkeld: Rondje Grafhorst, Rondje Kamperveen, Rondje Mastenbroek, ’s-Heerenbroek & Wilsum, Rondje Zalk, Rondje Kampereiland en een verrassende bonusroute! De fietsroutes zijn afgelopen zaterdag officieel geopend door wethouder Veldhoen van de Gemeente Kampen.

Kamper kernen
De Kamper kernen zijn omgeven door allerlei verschillende bezienswaardigheden, van sigarenfabriek tot en met een biologische schapenmelkerij, er is veel te bekijken. Elke fietsroute neemt de fietser mee langs minimaal zes bijzondere plekken. Zo krijgt de fietser een totaalbeleving van de mooie natuurschoonheden in de regio.

Het zijn fietsrondjes van 18 t/m 38 kilometer, waarbij het rondje Zalk een winterroute en een zomerroute heeft. Tevens is er een extra bonusroute toegevoegd, deze route gaat langs alle bekende plaatsen die in het boek ‘’Papegaai vloog over de IJssel’’ veelvuldig voorkomen. Alle bezienswaardigheden zijn in het boekje beschreven en op de kaart gemarkeerd met een nummer. Bovendien zijn er ook rustpunten op de kaart geplaatst, zodat de fietser even kan uitrusten van de inspanning.

De fietsroutes zijn uitgewerkt in een handzaam boekje, dat gratis verkrijgbaar is bij o.a. de Tourist Info Punten, daarnaast zijn de routes ook digitaal beschikbaar. Ga naar www.ontdekdeijsseldelta.nl/fietsen voor meer informatie, daar zijn ook nog vele andere fietsroutes gratis te downloaden.

Deze fietsroutes zijn mede mogelijk gemaakt door Nationaal Landschap IJsseldelta en met medewerking van de inwoners van de Kamper kernen tot stand gekomen.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*