Zeven dagen bikkelen voor kinderen met Duchenne Spierdystrofie

Duchenne Heroes

De in Kampen en Wilsum woonachtigen Beanca en Hans van Boven, Frank en Bianca Diender en Robert Polinder gaan van 18 t/m 24 september 2016 de strijd aan voor kinderen met Duchenne spierdystrofie, tijdens dé mountainbiketocht van de Benelux: Duchenne Heroes.

Samen met zeker 370 mountainbikers doorkruisen zij in zeven dagen tijd vier landen en leggen zij maar liefst 500km kilometer af. Samen maken zij deel uit van de Duchenne Heroes, die maar één doel voor ogen hebben: zoveel mogelijk geld bij elkaar halen voor onderzoek naar de ziekte van Duchenne. Duchenne Heroes vindt dit jaar voor de elfde keer plaats en start voor het eerst in Duitsland.
Hans en Beanca zijn de ouders van Daney. Zij vormen samen met Frank, Bianca, Robert en Peter (week-Heroes), Rene en Geertina (weekend-Heroes); Team Daney. Daney heeft de progressieve spierziekte Duchenne spierdystrofie.

Deze spierziekte is een ongeneeslijke aandoening, die het complete spierstelsel aantast. Ook de long- en hartspier zullen er door worden aangetast dit met fatale gevolgen. In Nederland lijden ongeveer achthonderd jongens aan de ziekte van Duchenne. Meer dan de helft van hen haalt krap aan de dertig, maar veel patiënten overlijden al voor hun twintigste.

500 kilometer fietsen is voor Daney en zij lotgenoten niet mogelijk, en daarom doen de Duchenne Heroes het voor hen. De tocht leverde vorig jaar ruim 1 miljoen euro op en de organisatie zet dit jaar alles in zijn werk om dat bedrag te overtreffen. Daar draagt Team Daney graag zijn steentje aan bij.

Sponsoren
De komende maanden staat voor Team Daney in het teken van trainen en het werven van sponsors. Elke deelnemer moet minimaal 2500 euro binnenhalen. “We zijn goed op weg, maar wij kunnen nog steeds alle steun gebruiken. Bedrijven en particulieren, iedereen kan zijn steentje bijdragen. Alle beetjes helpen”, aldus Robert Polinder.

Zwaar, technisch maar heel mooi
Duchenne Heroes gaat dit jaar met 370 deelnemers op 18 september van start in Duitsland. Vervolgens gaat de tocht via bergachtig Saarland en de Belgische Ardennen naar Nederlands Limburg. De mountainbikeroutes zijn uitdagend, zwaar en technisch. Per dag wordt er gemiddeld 100 of 70 kilometer afgelegd. Via het Limburgse landschap zetten de helden koers richting Eindhoven waar in Karpendonkse Plas op 24 september gezamenlijk gefinisht wordt.

De gehele maand april kunt u ook uw steentje bijdragen door uw statiegeldflessen in te leveren bij de supermarkt Albert Heijn aan de Meeuwenweg in Kampen. Wilt u meer informatie over de tocht, de helden, de vrijwilligers of de organisatie kijk dan op www.duchenneheroes.nl

Om Team Daney of de deelnemers individueel te sponsoren kijk dan op www.duchenneheroes/daney-van-boven en volg ons op facebook.

Duchenne Heroes3
De deelnemers: boven van links naar rechts Hans van Boven, Frank Diender, Robert Polinder. Onder van links naar rechts Bianca Diender en Beanca van Boven, ontbreken op de foto, Geertina Diertens, Petra Westra en Rene Kruitbosch.