Zilver en Brons voor Hansman en brons voor Huijsmans tijdens nationale C spelen

Op zondag 27 maart vonden de Nationale C spelen plaats in Apeldoorn. De C spelen zijn de officieuze Nederlandse Kampioenschappen voor de jongens en meiden van 13 en 14 jaar. Na 2 jaar afwezig van vele wedstrijden mochten onze C junioren eindelijk weer van start. En dit deden ze met groot succes! Namens AV Isala’96 stonden er vijf atleten aan de start: Lars Hansman, Hugo Visser, Josse Kampen, Valerie van Laar en Naëll Huijsmans.

Lars Hansman (jongen C1) kwam in actie op de onderdelen hoogspringen en verspringen. De dag begon voor hem met de kwalificatie van het verspringen. Meteen in zijn eerste sprong zette hij een dik persoonlijke record neer. Met een afstand van 5.46m verbrak hij zijn eigen PR maar liefst met 50cm. Met deze sprong zou Lars als nummer 1 doorgaan naar de finale. Van tevoren wisten wij al dat het hoogspringen en de finale verspringen tegelijk zouden zijn. Maar met zo’n afstand ging Lars toch voor 1 finale sprong. Na overleg met de scheidsrechter kon Lars voordat zijn hoogspringen finale begon 1 sprong maken. En dit deed hij weer met succes. Met een sprong van weer 5.46m was het afwachten wat de anderen zouden gaan doen.

Snel de spikes wisselen en meteen aan de bak bij het hoogspringen. Lars begon zijn wedstrijd op de 1.60m en sprong vervolgens ook over de 1.65m. Toen waren er nog 4 jongens over op de 1.70m en Lars wist als eerste deze hoogte te halen. Samen met 1 andere jongen gingen ze naar de 1.75m. Met drie hele goede sprongen wist Lars net niet deze hoogte te halen. Maar met 1.70m ging Lars wel met het zilver naar huis. Hij had gehoopt op de 1.75m maar die zal zeker snel komen in het outdoor seizoen. En terwijl hij het zilver won bij het hoogspringen was de finale van het verspringen in volle gang. En de grootse verrassing van de dag was dat hij met het brons bij het verspringen naar huis ging. Bij het hoogspringen zilver winnen in een nieuw persoonlijk indoorrecord en ook een evenaring van het kamper record. En dan bij het verspringen het verrassende brons winnen in een dik persoonlijk record dan kan je spreken over een perfecte dag.

Ook Naëll Huijsmans (meisje C2) wist boven zichzelf uit te steken dit weekend! Naëll was de Sifan Hassan van de dag. Ze begon haar dag met een 60m waar ze een nieuw persoonlijk record liep van 8.85sec. Vervolgens stond ze aan de start van de 800m. Ze ging voor een nieuw persoonlijk record en stiekem hoopte ze op het podium. Na een hele spannende race liep ze een dik persoonlijk record van 2.27.20 min en kwam ze net 1 seconde tekort voor het podium. Deze snelle tijd was wel goed voor een nieuw Kamperrecord die nog stond uit 1986.

En toen was het 2,5uur wachten en goed uitrusten om vervolgens de 1500m te gaan lopen. De 1500m zou ze tactisch gaan lopen en niet (zoals ze dat normaal wel doet) vanaf de start meteen aan de kop staan blijf ze achter de 2 snelste dames lopen. En het tactisch lopen deed ze perfect. Ze kon goed de 2 snelste dames volgen en de laatste 2 rondes waren alles op niets. In de laatste 2 rondes gingen de dames steeds sneller maar Naëll probeerde het tempo goed bij te houden. In de laatste ronde moest ze wat toegeven maar met een geweldige tijd van 5.09.35 min liep ze naar een verrassende bronzen plak. Een geweldige tijd die ruim 1 minuut sneller was dan haar oude PR en ook goed was voor een nieuw Kamperrecord.

Josse Kampen (jongen C2) had ook een perfecte dag waar de persoonlijke record gesneuveld gingen! Op de 60m had Josse een PR staan van 8.50 sec. Met een snelle start wist hij naar de 20e plaats te sprinten in een geweldige tijd van 8.07 sec. En na deze snelle sprint kon hij zich gaan concentreren op de 800m. Met gezonde spanning aan de start ging hij de eerste 2 rondes goed mee met de snelle jongens. Het tweede deel kwam de man met de hamer om de hoek zetten maar goed doorbijten en met een tijd van 2.23.08min liep hij een nieuw indoor PR. Deze mooie tijd was goed voor de 17e plaats.

Valerie van Laar (meisje C1) deed in Apeldoorn mee aan de 60m. Vooraf zei ze dat ze heel graag onder de 9 seconden wil gaan lopen. Met een goede race wist ze een nieuw PR te lopen! Met een tijd van 8.95sec liep ze een nieuw PR en behaalde ze een mooie 40e plaats.

Hugo Visser (jongen C2) stond na veel blessureleed weer aan de start. Hij was er helemaal klaar voor en had er veel zin in. Hugo begon met de kwalificatie van het verspringen. Hij ging in ieder geval voor een nieuw PR die stond op 4.79m. Meteen in zijn eerste sprong ging hij naar 5.02m! Een dik niet PR maar Hugo voelde dat er mee in zat en dat klopte helemaal. In zijn 3e poging vloog hij naar een super afstand van 5.22m. Bijna 50cm verder dan zijn vorige PR. En dan is het met deze sprong afwachten of hij nog in de finale mag springen want er moesten nog 2 groepen springen. Helaas kwam Hugo net 4 cm tekort om de finale te springen maar met dit mooie PR werd hij wel knap 13e.

Na het verspringen ging Hugo door naar de 60mh. Tijdens de warming up voelde het goed en dat liet hij ook in de wedstrijd zien. Met een snelle tijd van 9.55sec liep hij een nieuw PR en werd hij knap 13e. Na alle blessures mag Hugo trots zijn op deze prestatie die hij heeft geleverd!

Met een zilveren en 2 bronzen medailles, 3 Kamperrecords en 10 persoonlijke record mogen wij super trots zijn op deze C junioren! Een perfecte afsluiting van het seizoen!


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.