Zilver voor Van Veen op WK masters atletiek


Jeroen van Veen van AV Isala’96 heeft op zaterdag 9 juli zilver gepakt op het onderdeel 110 meter horden tijdens de World Masters Athletics in het Finse Tampere. In een zinderende finale kwam hij slechts 0,04 seconden tekort voor goud.

Kwalificatie
Een dag eerder liep Van Veen met een tijd van 15.19 seconden naar de winst in zijn serie. Hiermee kwalificeerde hij zich overtuigend voor de eindronde. Slechts een atleet, de uit Italië afkomstige David Ferrucci, was in de voorronde sneller.

Pieken op het juiste moment
Om 09:00 uur Finse tijd klonk in het Ratina Stadium het startschot voor de finale. ‘De spanning aan de start was te snijden en ik zei tegen mezelf nu geen fouten maken!

De race was echt heel spannend, ik liep nek aan nek met de Italiaan’. Met slechts 0,04 seconden verschil moest Van Veen de Italiaan voor zich dulden. ‘Die Italiaan was gewoon beter, punt! Maar ik ben dik tevreden.

Ik ging naar het WK met als doel minimaal een finale plek. Maar dan piek je op het juiste moment en loop je met 14.78 seconden een persoonlijk én clubrecord in de categorie 35+, en een zilveren medaille als beloning.Fantastisch!’.

Met deze tijd bekleedt Van Veen de 4e plaats aller tijden door een Nederlandse atleet in de categorie 35+ gelopen.

Uitslagen
1. David Ferrucci, Italië 14.74
2. Jeroen van Veen,Nederland 14.78
3. Nikos Saisanas, Griekenland 14.94


 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*