Zilveren legpenning voor de heer Johann van den Noort

 

Maandagavond (12 mei) reikte  burgemeester Bort Koelewijn in de Stadsgehoorzaal van Kampen de zilveren legpenning van de gemeente Kampen uit aan de heer Johann van den Noort, directeur van Van den Noort Innovations B.V.

De heer Van den Noort ontving de zilveren legpenning van de gemeente Kampen als blijk van waardering voor bijzondere verdiensten en prestaties op het gebied van wetenschap, innovatie en duurzaam ondernemen. De uitreiking vindt plaats tijdens het Business Event in de Stadsgehoorzaal, waar het bedrijf van de heer Van den Noort een van de genomineerden is.

legpenningDe laatste 20 jaar heeft de heer Van den Noort zich toegelegd op innovatie op het gebied van civiele techniek, waarbij de samenwerking wordt gezocht met universiteiten, hogescholen en ingenieursbureaus. De heer Van den Noort is onder andere de ontwerper van de Twing Wing Tsunami Barrier (TWTB), Self Closing Flood Barrier (SCFB). De SCFB is inmiddels werelds meest succesvolle oplossing tegen overstromingen met toepassingen in alle continenten. Twee SCFB’s in Ierland hebben al meer dan 2000 maal bescherming geboden in 14 jaar tijd zonder noemenswaardig onderhoud. Ook beschermt zijn bewegende waterkering het nationaal archief van de Verenigde Staten in Washington. De TWTB lijkt een zelfde succes te worden. Voor het ontwerp zijn wereldwijde octrooien aangevraagd.

Ook op (lokaal) sociaal en maatschappelijk vlak was de heer Johann van den Noort actief. Zo was jarenlang bestuurslid van de volgende maatschappelijke instellingen: Technische School Kampen, Christelijke HEAO Zwolle, Culturele Commissie gemeente Kampen, Commissie Beeldende Kunst gemeente Kampen, Industriële Club Kampen, Ondernemersvereniging Kampen, Bovag Bondsbestuur, Junior Kamer Zwolle en Rotary Club Kampen. Daarnaast is hij lid en was acht jaar bestuurslid van de Nederlandse orde van Uitvinders (NOVU).

De heer Johann van den Noort kreeg in 2005 de Koninklijke onderscheiding Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Voor de Self closing Flood Barrier kreeg hij in totaal zes internationale onderscheidingen, waaronder de Best Civiel Technische uitvinding in 1996. Voor zijn Oil Recovery Vessel kreeg hij de Infra-Tech innovatieprijs in 2001. In oktober 2012 ontving Van den Noort voor het ontwerp van de Twin Wing Tsunami Barrier de Wall Street Journal Technical Innovation Award en in mei 2013 de Silver Edison Award, werelds op één na hoogste onderscheiding voor innovaties in de categorie Environment.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*