Zilveren legpenning voor mevrouw G. Knul – Schreur

IMG_7613

Op zaterdag 13 september reikt burgemeester Bort Koelewijn de zilveren legpenning van de gemeente Kampen uit aan de mevrouw Knul, beheerster van het ‘Kleinste Huisje’ in Kampen.

legpenningAan de Burgwal op nummer 98 staat het kleinste huisje van Kampen. Ooit woonde hier een gezin met vele kinderen. Het huisje is maar 1,4 meter breed en 4,5 meter diep. In 1992 is het huisje door de Stichting Stadsherstel gerestaureerd. Nadat de restauratie in 1992 gereed kwam heeft mevrouw Knul het huisje ingericht als een klein museum met spullen uit grootmoeders tijd. De meeste spullen dateren uit het begin van de 20e eeuw. Mevrouw Knul is sinds 1992 de beheerster van het Kleinste Huisje, dat door de jaren heen vele lokale, regionale en internationale bezoekers trok.

Tijdens Open Monumentendag organiseert de Stichting Stadsherstel een rondwandeling langs pas gerestaureerde muurreclames. Ook voert de stadswandeling langs het Kleinste Huisje, waar mevrouw Knul het gezelschap ontvangt.

De uitreiking van de onderscheiding vindt plaats aan het einde van de rondwandeling in parochiecentrum Het Klooster. Mevrouw Knul ontvangt daar de zilveren legpenning van de stad Kampen als blijk van waardering voor haar jarenlange en belangeloze inzet als beheerster van het Kleinste Huisje.

IMG_7596

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*