Zilveren medaille voor Lussenburg op NK Meerkamp

Gejanne Lussenburg
Gejanne Lussenburg

In het weekend van 14 en 15 februari werd het NK meerkamp indoor te Apeldoorn gehouden. Voor Isala’96 deden de kersverse sporttalent van Kampen Richard Meulenman en de sportvrouw van Kampen Gejanne Lussenburg mee. Ook hun trainingspartner Lieke Bakker uit Zwolle werkte de meerkamp af. Bij de heren werd een zeven kamp afgewerkt verdeeld over twee dagen, bij de vrouwen een vijfkamp verdeeld over een dag.

Zaterdag trapte Richard het atletiekbal af op de 60 meter sprint. Met een fantastische race, liep hij naar een tijd van 7.45 seconden. Een dik persoonlijk record en nieuw Kamperrecord! Vlak daarna werd er ver gesprongen. Hij kwam tot een afstand van 5.82 meter en werd in totaal 9e in dit sterke springveld. Met het kogelstoten wierp Richard wederom een persoonlijk record. Met een afstand van 11.23 meter vestigde Richard zich in de top 4 na drie onderdelen. Het afsluitende onderdeel polsstokspringen liep niet volgens plan. Richard behaalde de aanvangshoogte niet, waardoor hij geen punten scoorde. Mede hierdoor sloot Richard de dag af op de 15e plaats.

Zondag was het de dag van de dames. Gejanne Lussenburg opende zeer sterk op de 60 meter horden. De magische grens van de 9 seconden werd doorbroken en won de horden in een tijd van 8.91 seconden. In de serie erna liep Lieke Bakker ook een persoonlijk record van 8.98 seconden. Bij het hoogspringen waren de rollen omgedraaid. Gejanne blijf haken op een hoogte van 1.64 meter terwijl Lieke de lat bedwong op een hoogte van 1.67 meter. Bij kogelstoten was het weer andersom. Gejanne knalde de kogel naar een nette afstand van 11.39, terwijl Lieke 10.59 noteerde op het scorebord. Bij het verspringen noteerde Gejanne een persoonlijk record indoor van 5.67 meter (kamperrecord). Vlak daarachter volgde Lieke met 5.65. Voor de afsluitende 800 meter stonden Gejanne en Lieke respectievelijke 2 en 3 in het klassement. Na een bloedstollende race op de 800 meter kwam Gejanne als eerste over de finish in een tijd van 2.23.82 minuten en Lieke volgde in 3.30.38. Met een persoonlijk puntenrecord en tevens Kamper record van 3855 punten behaalde Gejanne de zilveren medaille. Lieke Bakker behaalde het brons met een puntentotaal van 3730 punten.

Dag 2 was voor Richard een dag van revanche. Hij heeft alles laten zien, om te laten blijken dat hij thuishoort op het Nederlandse Podium. Hij startte de dag met de 60 meter horden. Hij verbeterde zijn persoonlijk record naar een tijd van 9.12 seconden. Het hoogspringen verliep niet geheel volgens plan, maar haalde toch 1.63 meter. In de afsluitende 1000 meter soleerde Richard naar een eindtijd van 2.48.18 minuten. In zijn totale meerkamp behaalde Richard 3830 punten en werd uiteindelijk toch nog 12e van Nederland.

Ook op het NK Masters werd er gestreden door twee Isala’96 atleten. Bij het Kogelstoten was het wederom Tiny Hellendoorn die van zich liet horen bij de vrouwen 55plus. Ze werd Nederlands Kampioen in een stabiele serie stoten. De verste afstand was 11.47 meter. Guus van der Laan kwam met het hoogspringen tot een hoogte van 1.23 bij de mannen 70plus. Met deze hoogte werd hij 2e in zijn categorie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*