Zinvol bezoek tuinders Koekoekspolder en wethouder aan Den Haag

Wethouder voor Economie, Geert Meijering en de delegatie van tuinders uit de Koekoekspolder kijken terug op een zinvol bezoek aan Den Haag waar de Tweede Kamer gisteren debatteerde over steunmaatregelen voor de tuinbouwsector. Na afloop van het debat spraken de wethouder en de tuinders met staatssecretaris Dijksma en enkeledijksma kamerleden over de gevolgen van de Russische boycot op landbouwproducten. Zij zijn blij met de toezegging van de staatsecretaris dat zij in Europees verband zich hard gaat maken voor een tijdelijke versoepeling van de mededingingsregels.

“De kamerleden waren goed geïnformeerd over de positie van de tuinders, aldus wethouder Meijering. “Onze lobby vooraf heeft duidelijk effect gehad. Wij hebben met name de huidige problematiek van onze tuinders duidelijk voor het voetlicht gebracht. Dat signaal is goed in Den Haag doorgedrongen.” MeerderGeert_Meijeringe malen werd tijdens het debat geput uit de email die wethouder Meijering vorige week stuurde aan de leden van de Kamercommissie voor Economische zaken over de actuele situatie in de Koekoekspolder.

Een versoepeling van de mededingingsregels zou kunnen duiden op mogelijkheden voor maat- regelen om weer een economische verantwoorde balans in prijsstellingen voor tuinbouw-producten te krijgen.

De gemeente Kampen blijft zich samen met de tuinders inspannen om in Den Haag en Brussel aandacht te vragen voor adequate steunmaatregelen voor de tuinbouwsector.

Vrijdag 5 september vergaderen de landbouwministers van de EU over de Russische boycot en de gevolgen voor de tuinbouwsector.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*