Zomer in het Repair Café

repair café Kampen

Op zaterdag 28 mei is er weer een Repair Café in de Kringloopwinkel van 10-13 uur. Naast de gebruikelijke elektronische spullen zoals dvd-spelers, koffiezetapparaten of strijkijzers kunt u ook kleding en andere textiel brengen. Zit er een gat in uw broek? Hangt de zoom van uw overhemd los? Kom langs!

De enthousiaste naaisters van het Repair Café zitten de hele ochtend klaar. “En naast alles waar een stekker aan zit, zoals dvd-spelers, koffiezetmachines en stofzuigers kunt u ook uw fiets laten repareren. Dus neem uw kapotte radio, broek of fiets mee, en tegen een vrijwillige bijdrage neemt u het, indien mogelijk, gerepareerd weer mee naar huis.”

Het Repair Café is dringend op zoek naar extra reparateurs. ‘We beginnen een beetje bekend te worden. Dat is natuurlijk geweldig, maar dat betekent wel dat onze reparateurs het erg druk hebben en dat klanten soms lang moeten wachten. Het zou fijn zijn als we nog wat mensen hadden die zich eens in de twee maanden een ochtend willen inzetten om spullen die nog prima mee kunnen te repareren. Het is altijd erg gezellig, er is koffie en voor een broodje wordt gezorgd. Aan tafel ontstaan vaak de mooiste gesprekken met klanten. Het geeft echt veel voldoening om mensen met een gerepareerde machine of kledingstuk weer naar huis te zien gaan.’

Dus bent u handig met de naaimachine of met elektronica en wilt u zich inzetten voor een duurzamere samenleving? Kom eens kijken of neem contact op voor meer informatie (repaircafekampen@gmail.com of via Facebook of twitter).

repair_cafe_kleinHet Repair Café heeft als oogmerk om spullen, die anders weggegooid zouden worden, samen met de eigenaar te repareren. ‘Vaak zijn reparatiekosten hoger dan een nieuw apparaat en dat vinden wij echt niet kunnen, zeker omdat sommige spullen expres zo ontworpen worden dat ze moeilijk te repareren zijn. Die mentaliteit willen we de wereld uit helpen,’ aldus de organisatie. ‘Bovendien vinden we het echt zonde dat er zoveel kennis verloren gaat als vakmensen hun werk niet meer hoeven te doen. Op deze manier blijft de kennis behouden.’

De Kringloopwinkel zit aan de Trekvaart 33 in IJsselmuiden (achter het station). Het volgende Repair Café is na de zomerperiode. De nieuwe data zijn nog niet bekend.