Mooie zomeravond op Natuurspeelplaats (video)

Gezellige picknick en goede gesprekken over kansen voor Stadspark

Het middelste deel van het Stadspark van Kampen kent de nodige reuring. Er gebeurt veel en er staat nog veel meer te gebeuren. Om hierin actief te participeren is er het initiatief ‘Naar een kloppend Groen Hart’ ontstaan. Eerder vond een publieksbijeenkomst plaats op het Stadhuis (zie onderaan) met politici, vertegenwoordigers van Stadsparkgebruikers en geïnteresseerden. Op de vele informatie, ideeën en discussies van toen werd donderdagavond 16 juli voortgeborduurd. Bij een informele picknick werden het mooie zomeravondgesprekken, zoals aangekondigd.

In tegenstelling tot de zeer goed bezochte avond op donderdag 5 februari jongstleden, was er deze donderdagavond in aanvang meer pers aanwezig dan mensen die mee droomden over de vele kansen die er liggen voor het Stadspark. Waarschijnlijk was de vakantieperiode hieraan debet en misschien was ook de entourage te informeel voor sommigen. Na enige aarzeling begon de avond met een kort optreden van Niels Kalter (De Verwarde Mannen) waarna de aanjagers van het initiatief, Eelco Last en Edwin Burgman, de aanwezigen informeerden en de plannen uitspreidden op tafel – tussen het door de aanwezigen meegebrachte bier, wijn, stokbrood en salades.
ZomeravondgesprekkenIn de videoreportage vertelt Eelco Last uitgebreid over de mogelijkheden en kansen die aanstaande zijn voor het Stadspark. De belangrijkste aanleiding is het verdwijnen van het oude zwembad maar ook de Jehova’s Getuigen willen hun grote terrein misschien meer open stellen. Hanjo IJkhout komt ook uitgebreid aan het woord want hij heeft al een belangrijke droom van hem (en Riki van Dorp) verwezenlijkt met de Natuurspeelplaats. Hier was het goed toeven tijdens de picknick en na het muziekoptreden boog een deel van de aanwezigen zich serieus over de plattegronden. Al snel ontstonden er discussies over onder andere de inconsequente inrichting en het verkeerscirculatieplan dat de gemeente maar niet oppakt.

Nadat de pers allang is vertrokken, is er nog steeds aanloop. Een Scoutingcollega van Eelco komt na zijn zomerkampoverleg nog even. Een echtpaar komt langs voor wat afleiding want ’s middags hebben ze hun kat moeten laten inslapen. Ze hebben wel een flesje wijn meegenomen maar horen daar pas echt van het gespreksonderwerp – met veel interesse. Wanneer de man vertelt over zijn geannuleerde rookworkshop, biedt een bekende van de VVBN, die ook later is gekomen, hem een persoonlijke cursus aan in visroken. Zo wordt de avond van picknick en zomeravondgesprekken gecompleteerd met ontmoeting. Eelco Last sluit in stijl af met de conclusie dat alle ingrediënten voor de soep aanwezig zijn. Hij gaat alles weer op een rijtje zetten en de komende tijd alle betrokkenen langs. De soep wordt verder gekookt om Kampen straks met het Groene Hart een prachtige stadstuin te bieden.

ZomeravondgesprekkenVoor meer informatie zie onder andere:
Verslag publieksbijeenkomst Stadspark Kampen
Uitnodiging Mooie Zomeravondgesprekken
Website Stadspark Kampen
Facebookpagina Kamper Stadspark

 


 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 39861673

 

 


Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*