Zonnige kerstcross 2014 Isala’96 groot succes

kerstloop isala

Organisatie is zeer tevreden!

Kampen – Met bijna 400 deelnemers en een ‘warme’ december zon gaat de 47e kerstcross van AV Isala’96 de boeken in als een sportief succes! Rond de klok van 10:00uur stroomt het Roggebotsebos vol met sportieve gezinnen, families en vrienden groepen.

De laatste jaren is de kerstcross populairder dan ooit en ook dit jaar wisten vele sportievelingen het Roggebotsebos te vinden. Om 10:30uur werd het startschot gegeven, waarna de lopers hun weg baanden door het frisse bos. Dat door de vorst van de nacht ervoor een ijzige aanblik had. Lopers konden kiezen uit 1, 2 of 3 ronden van 3400mtr. De eerste lopers wisten na krap 13 minuten hun doorkomst te bereiken, waarna ze finishte of hun tweede ronde ingingen. Voor ca. 50 jonge lopers was er een kidsrun uitgezet van 1500mtr.

Rond de klok van 11:00uur werden de organisatie en lopers even opgeschrikt door vele sirenes en een landende traumahelikopter die in actie kwamen voor een vervelend incident dat had plaatsgevonden op het AZC. De kerstcross heeft geen hinder ondervonden van het incident en mocht gewoon doorgaan van de politie.

De organisatie kijkt terug op een geslaagd loopevenement, met veel enthousiaste lopers en blije gezichten na afloop bij de finish. Op 31 december organiseert AV Isala’96 in het stadspark van Kampen de 33e Oudejaarsloop. Met veel voorinschrijvingen uit zowel binnen- als buitenland en redelijk goede weersomstandigheden, bereid de organisatie zich voor op een drukke maar gezellige editie a.s. woensdag.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*