Zorgen voor Wit Blauw na nieuwe nederlaag.

232

Voor Wit Blauw is het zaak om punten te gaan pakken, en zo wordt elke wedstrijd zo langzamerhand een wedstrijd van de waarheid. Winst in de wedstrijd tegen OWK zou dus heel erg welkom zijn. Maar helaas het mocht niet zo zijn. Er werd uiteindelijk redelijk kansloos verloren tegen OWK, 26-21

Na de deceptie van vorige week tegen Amicitia was het afwachten hoe de ploeg van Marc Houtman deze klap had verwerkt. Er moest afgereisd worden naar OWK in leek. Thuis werd deze openingswedstrijd tegen deze ploeg verloren met 17-18 in een wedstrijd die niet zoveel met korfbal te maken had. Dus dat het nu weer een stevige wedstrijd zou worden werd gelijk in de eerste minuut duidelijk. Zowel Maarten van Erp als Tom Westerveld werden gelijk hardhandig gevloerd, de strafworpen werden benut en met goed en geconcentreerd korfbal werd er goed uit de duels gebleven en dit resulteerde in een tussenstand van 2-7. OWK deed  er nog wat scheppen bovenop en konden via 8-8 uitlopen naar 13-8. Een run van 11-1. Rust werd bereikt met een 14-9 ruststand. Een stand die werd bereikt doordat de thuisploeg veel sterker was in de duels in de paalzone.

In de tweede helft vond er een tactische herenwisselplaats in de vakken. Jordy Last werd naast Tom Westerveld geplaatst en Gert de Vries kwam te staan met Maarten van Erp. Dat leek te werken en het geloof leek terug te komen wat resulteerde in een comeback naar 19-17 en 20-19. Er werd in deze fase keihard gewerkt het besef was er ineens weer. Helaas stokte het op dat moment en via enkele rake schoten van de OWK heren werd de ploeg weer op een achterstand gezet van 4 doelpunten. De wedstrijd bleek vanaf dat moment helaas gespeeld. De achterstand bleef gehandhaaft, het schot was niet scherp meer en zo kon OWK uitlopen naar 26-20 en werd de handdoek gegooid. De 26-21 was voor de statistieken en zo kan onze formatie zich opmaken voor een ware degradatiestrijd waarbij de zaak nog steeds in eigen handen ligt maar waarbij de ploeg de steun van het publiek meer dan eens nodig heeft.