Sterk spelend KV DOS Kampen boekt belangrijke overwinning tegen KV Heerenveen.

Afgelopen zaterdagavond werd in sporthal de Reeve in een spannende wedstrijd revanche genomen tegen KV Heerenveen, dat veel moeite had om de korf te vinden.
Vooraf gaf coach Michael Jongman aan dat tijdens de uitwedstrijd in Heerenveen er onnodig werd verloren en dat zijn ploeg dit graag wilde rechtzetten. Een collectief en geconcentreerde thuisploeg wist knap de overwinning binnen te halen en won uiteindelijk met 20-16.

 

De beide ploegen begonnen moeizaam aan de wedstrijd, qua scorend vermogen bleven de doelpunten spaarzaam. Veel duels werden in korfzone uitgevochten waarbij de lengte van de heren van Heerenveen zeker een rol speelde, DOS wist hier knap mee om te gaan. Vooral Wesley Doorn liet zien dat hij dit goed beheerst waardoor zijn vakgenoten ruimte kregen en steeds weer opnieuw konden aanleggen. Nikita Brehler liet zien dat, wanneer ze een beetje ruimte krijgt, ze steeds voor verrassende doelpunten kan zorgen. Uiteindelijk maakte ze drie doelpunten.
Vanaf 5-5 nam DOS het initiatief en bouwden langzaam een voorsprong op welke ze niet meer uit handen gaven. Toch had de ploeg en het thuispubliek steeds het gevoel dat de wedstrijd zomaar kon kantelen, echter konden de Heerenveeners moeilijk de korf vinden. Veel schoten belanden op de rand van de korf, bij de stand van 18-14 met nog vier minuten te spelen was de ‘buit’ binnen en kon de thuisploeg rustig de wedstrijd uitspelen.

KV DOS kampen behaalde hiermee een belangrijke overwinning en staat nu iets steviger op de 3e plaats, volgende week speelt de ploeg een uitwedstrijd tegen NIC uit Groningen .

Scores: Dennis van Putten 7, Matthijs Bastiaan 6, Nikita Brehler 3, Wesley Doorn 2, Daniël Lewerissa 1, Yvonne ten Hove 1.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*