Zoute lucht van Zoutkamer Kampen brengt verlichting bij hooikoorts- en astmaklachten

‘Gezondheid’, riepen we in de pre-coronatijd wanneer iemand nieste. Nu kijken mensen je bang aan en vrezen meteen het ergste. Vervelend voor de mensen die, juist in deze tijd van het jaar, weer last beginnen te krijgen van hooikoorts. Tenslotte is het daar weer tijd voor. ‘De geconditioneerde zoute lucht van Zoutkamer Kampen biedt verlichting voor mensen met hooikoorts en astma’, vertelt Roland Prins van Zoutkamer Kampen. ‘Zelfs ex-coronapatiënten hebben baat bij onze zoutkamersessies.’

‘Wie last heeft van luchtweg- of huidproblemen heeft het niet gemakkelijk’, weet hij uit eigen ervaring. ‘Soms kan dat grote invloed hebben op het persoonlijk en maatschappelijk functioneren van iemand.’ Helaas zijn veel luchtweg- en huidproblemen niet te genezen. ‘Als remedie worden medicijnen voorgeschreven. Die verminderen weliswaar de klachten, maar kunnen ook weer vervelende bijwerkingen opleveren.’ Daarom stelt hij graag een alternatief voor: zijn zoutkamer/halotherapie aan de Reigerweg in Kampen.

Hooikoorts en astma
‘Allergische reacties van ons lichaam op pollen, stuifmeel of andere stofjes in de lucht zorgen voor irritatie aan de slijmvliezen. Zouttherapie biedt al na een aantal sessies verlichting bij mensen die last hebben van hooikoorts. Daarnaast werkt het preventief.’ Veel hooikoortspatiënten hebben, dankzij de sessies in de Zoutkamer hun medicijnen tegen hooikoorts kunnen verminderen. Anderen zijn zelfs helemaal medicijnvrij.
‘Astma is een chronische ontsteking van de luchtwegen, die samengaat met een verhoogde prikkelbaarheid en vernauwing van de luchtwegen. Bij astma kunnen er periodes zijn dat u weinig last heeft, afgewisseld met periodes dat u juist veel klachten heeft.’ Ook hier kunnen de sessies in de zoutkamer soelaas bieden.

Zouttherapie
‘Zouttherapie helpt het lichaam om het zelfreinigende genezingsproces weer op gang te brengen en te bespoedigen. Door het inademen van het droge aerosolzout slinken de gezwollen slijmvliezen en verruimen de luchtwegen zich weer. Ze kunnen zich weer van het overtollige slijm, met daarin afvalstoffen van ontstekingen of virussen, ontdoen’, verduidelijkt Roland. ‘Het ophoesten van slijm verbetert en de trilhaartjes hervatten het zelfreinigende proces van het lichaam.’ Halotherapie helpt veel mensen met astma, bronchitis, COPD, longemfyseem, rokershoest en chronische keel-, neus- en oorklachten. Ook huidklachten kunnen ermee worden verminderd.

Eens een proefsessie meemaken? Kijk op www.zoutkamerkampen.nl voor meer informatie. ‘Maar wees er snel bij, want de plaatsen zijn beperkt…’

Door Alex de Jong @ Attest Communicatie

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*