Zorgen van boeren om werkverkeer tijdens Zuiderzeerally

Inwoners langs de route van de Zuiderzeerally, op zaterdag 19 maart, zijn voor lange tijd aan huis gekluisterd tijdens de wedstrijd. Vooral het ophalen van melk zal een probleem worden tijdens het evenement. De informatiebijeenkomst, in ‘Ons Erf’, over de rally werd bezocht door ongeveer 15 boeren.

Door: Annelies Strikkers

rally auto`s2

“Wij zijn gastvrije bewoners, maar we zitten wel enkele uren aan huis gekluisterd op die dag. Het boeren is tegenwoordig onderdeel van een 24/7 economie. Mocht het die dag mooi weer zijn, dan zitten we toch met gemengde gevoelens thuis.” aldus één van de aanwezige boeren. Vooral het ophalen en wegbrengen van melk is volgens de boeren een probleem. Reden daarvoor is dat er op hetzelfde moment rally gereden wordt op Kamperveen en aan beide zijden van de Frieseweg op Kampereiland.

Wedstrijdleider Jan Seinen wil graag meedenken over een oplossing. Zo worden de melktransporteurs zo vroeg mogelijk op de hoogte gesteld van de exacte tijden dat de gebieden zijn afgesloten. Zo kunnen boeren kijken naar een eventuele alternatieve route.

Anders dan andere jaren is dat de Zuiderzeerally dit jaar op meerdere plekken tegelijkertijd gereden zal worden. Zo hoopt de organisatie de bezoekers wat meer te spreiden, in voorgaande jaren kwamen er veel klachten binnen over overlast door bezoekers.

Wie de plannen nog wil inzien of zijn zienswijze nog wil delen met de gemeente, kan dat tot dinsdag 19 januari doen. Kijk voor meer informatie over de race hier. KampenOnline zal 19 maart bij de race aanwezig zijn.