IJsselmuiden 23 april – Richting einde seizoen was deze wedstrijd één van de lastigste hordes die Set Up te nemen had. In de thuiswedstrijd werden de Emmeloorders puntloos naar huis gestuurd. De woorden van coach Hans Bruins vooraf waren ook duidelijk. Vovem ’90 had dit jaar nog geen thuiswedstrijd verloren. Dat moest vandaag toch maar gaan gebeuren. En dat is gelukt, echter alles behalve overtuigend.

De eerste set ging richting het midden van de set gelijk op. Er werd goed begonnen, maar al snel kwam Vovem langszij. Halverwege de set was duidelijk dat Set Up meer kansen moest gaan benutten en de servicedruk omhoog moest. Dit gebeurde en Set Up kon rond de 15 versnellen. Meer kansen werden gepakt en de set werd met 19-25 binnen gehaald. Een lekker begin van de wedstrijd. De tweede set werd het een ander verhaal. Er slopen meer slordigheden in het spel. Ondanks dat er hard werd gestreden kwam Vovem steeds beter in het spel. Brezo/KBS Set Up werd slordiger en slordiger. De servicedruk zakte weer weg, blokkerend was het te laat of deze werd niet goed gepositioneerd, waardoor Vovem veelvuldig kon scoren over de buitenkanten. Volkomen terecht en aan Set Up te wijten was de setstand nu omgedraaid 25-19 en daarmee 1-1 in de tussenstand.

Tussen de sets door waren de woorden van coach Bruins duidelijk. Meer servicedruk op de libero en hem laten lopen. Eigen kansen oppakken en zuiver uitspelen.
Vovem kwam vrij snel op voorsprong en gaf deze voorsprong niet meer weg. Hoe hard
Set Up ook bleef werken en zijn best deed om ballen van de grond te halen. Tot enkele malen toe maakte Set Up een achterstand goed, maar vergat het de kansen af te maken. Rond de 20 punten stopte Set Up met volleyballen. Een 25-20 verlies tot gevolg. Tel daar in de vierde set een 8-4 achterstand bij op en het werd een hele lastige opgave. Vovem wat nog steeds niks over de midden speelde bleef naar hartenlust over de diagonaal en passer lopers scoren. De mannen uit IJsselmuiden wisten dat het uit een ander vaatje moest tappen. De servicedruk werd opgevoerd. Er werden meer ballen verdedigd en de pass kwam beter onder controle en Set Up sleepte een zwaarbevochten vijfde set uit het vuur.

Een vijfde set moest de beslissing gaan brengen. Set Up pakte direct een comfortabele voorsprong. Rob van der Spek werd door Bruins het veld ingestuurd met een serviceopdracht en serveerde een ace. Onder de servicedruk van Rob werd de passlinie van Vovem onder vuur genomen en Set Up pakte meer ballen in de blokkering. Middels een time-out van Vovem trachtten zij het tij te keren. Assistent-coach Arjen Kaspers wist ook de spelers op scherp te zetten. Bij een volle kans voor Vovem voor open doel die ver uitgeslagen werd wist de assistent-coach direct middenman Marien te prikkelen door de vraag te stellen of hier gelijkenissen waren met zijn spel. Door deze prikkelingen wist Set Up nog extra stappen bij te zetten. Een 10-15 stand zorgde voor een overwinning voor Set Up en het eerste verlies dit seizoen in Emmeloord.

Met nog drie finales te gaan zou het een mooie prestatie zijn als Set Up de tweede plek vast weet te houden om zo rechtstreekse promotie af te dwingen. Hiervoor is volgende wedstrijd een thuiswedstrijd tegen Meppel.